Zastupnički sat sa Stričakom: Građani žele uređeniji okoliš i više policijskih patrola

V.M./Varaždinske vijesti | 15.7.2016. u 17:01h | Objavljeno u Aktualno

Nakon što je u 14 dana obišao sve mjesne odbore na području Grada Varaždina, predsjednik županijskog HDZ-a Anđelko Stričak izvjestio je na konferenciji za medije koji su to problemi naših sugrađana.

Kako je istaknuo, građane najviše brine održavanje javnih površina, od dječjih igrališta, sportskih terena, do nogostupa i cesta.

- Više od 90 posto pitanja bilo je vezano uz lokalne teme. Naši sugrađani smatraju da treba više pažnje posvetiti održavanju svih javnih površina. Tu je asfaltiranje pojedinih ulica, primejrice Hrvatskih branitelja, Matije Gupca, Tina Ujevića, Kardinala Kuharića ili pak Fortunata Pinatrića. U Milčetićevoj, Alojzije Stepinca, Petra Zrinskog, Osječkoj ili Vukovarskoj odnosno Ive Režeka građani traže bolje održavanje prometnica. U nekim dijelovima grada poput ulice Marije Jurić Zagorke traže se nova parkirna mjesta kao i na Banfici - istaknuo je Stričak.

Izgradnja nogostupa u Zbelavi, autobusne postaje u Gojancu, javne rasvjete u Poljani Biškupečkoj, izgradnja dječjih vrtića u Hrašćici i Donjem Kućanu, samo su neki od prijedloga građana. Građane je između ostalog zanimala i dogradnja kirurgije te realizacija projekta "Varaždin na Dravi".

- Zanimljivo je da velik broj građana traži češće policijske patrole, osobito vikendom kod pojedinih škola i kod željezničkog kolodvora. Vezano na sve ono što je na državnoj razini, kontaktirao sam nadležna ministarstva, a za ono što je u ingerenciji grada i županije, pokrenut ću inicijativu da se počne rješavati - zaključio je Stričak.