Za Stričaka, Križanića, Dvekara, Dreven Budinski i Poljaka četiri puta više potpisa od potrebitih

vv | 12.3.2020. u 18:39h | Objavljeno u Aktualno

Više od tisuću potpisa potpore prikupljeno je za Anđelka Stričaka, aktualnog čelnika i kandidata za novi mandat predsjednika ŽO HDZ-a Varaždinske županije, odnosno za Nadicu Dreven Budinski, Željka Dvekara, Josipa Križanića i Damira Poljaka, koji su kandidati za potpredsjednike županijskog HDZ-a.

-Zahvaljujem svim članicama i članovima na trudu, koji su uložili u prikupljanje potpisa potpore... Prikupili smo četiri puta više potpisa nego što je potrebno za isticanje kandidatu, poručio je vidovečki načelnik Bruno Hranić na svom FB profilu.

Ukoliko neće biti odgode zbog koronavirusa, izbori za čelne pozicije unutar HDZ-a, koji se po prvi puta provode po principu jedan član jedan glas, počinju ove nedjelje, izborom  predsjednika, njegovog zamjenika i četiri potpredsjednika stranke. Za čelnu poziciju HDZ-a favorit je aktualni predsjednik Andrej Plenković, a kampanju pod sloganom “Odvažno za Hrvatsku” za njegov tim u  Varaždinskoj županiji vodi Stričak.  

Izbora za predsjednike i potpredsjednike županijskih, gradskih i općinskih organizacija HDZ-a najavljeni su za 5. travnja.   

hdz_all_0_n.jpg

U Varaždinskoj županiji članovi HDZ-a imat će priliku izabrati između tima novomarofskoga gradonačelnika Siniše Jenkača te Anđelka Stričaka, aktualnog predsjednika Županijskog odbora HDZ-a i saborskog zastupnika. Uz to, Stričak je potpredsjednik saborskog Odbora za obranu, član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost te član Međuresornog povjerenstva za nabavu višenamjenskog borbenog aviona, najvažnije vojne nabave od završetka Domovinskog rata. Prije mandata saborskog zastupnika, Stričak je obnašao dužnost potpredsjednika Županijske skupštine, člana Poglavarstva Varaždinske županije te je u više mandata bio načelnik Općine Visoko. Domovinski rat je prošao kroz policijske redove, i to najprije temeljnu, a potom specijalnu policiju “Rode”.

U Stičakovom timu četiri su kandidata za potpredsjednika.

Josip Križanić, dr.sc., saborski je zastupnik i privatni poduzetnik, član nacionalnog predsjedništva HDZ-a te aktualni predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet. Prije toga bio općinski načelnik, kada je započeto strelovito napredovanje Jalžabeta i razvoj tamošnje zone.

Nadica Dreven Budinski dugogodišnja je predsjednica Županijske zajednice “Katarina Zrinski”, predsjednica Kluba vijećnika u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Jedina je predsjednica nekog od nogometnih klubova i to “Bednje - Beletinec”, koji vodi iznimno uspješno. 

Damir Poljak, magistar je socijalne gerontologije i doktorant, načelnik općine Bednja, zamjenik ravnatelja OB Varaždin te viši predavač na Sveučilištu Sjever. Sudionik je Domovinskog rata, potpredsjednik Hrvatske udruge socijalnih gerontologa i urednik u Sestrinskom edukacijskom časopisu, a član je i Crvenog križa te jedan od osnivača Kavalira.

Dvekar Željko, umirovljeni brigadni general, aktualni je predsjednik Povjerenstva GO HDZ-a Varaždinske Toplice te vijećnik u Županijskoj skupštini Varaždinske županije. Višestruko je odlikovan od strane predsjednika dr. Franje Tuđmana kao sudionik Domovinskog rata tijekom kojeg je obnašao najviše dužnosti u  3. GBR Kune i 7. GBR Pume.