Za inicijativu da se Ivančica proglasi zaštićenim područjem Habijan dobio podršku od Ivanca i Zlatara Foto: Ilustracija/HDZ Grada Varaždina

Za inicijativu da se Ivančica proglasi zaštićenim područjem Habijan dobio podršku od Ivanca i Zlatara

VV | 26.12.2020. u 18:33h | Objavljeno u Aktualno

Saborski zastupnik i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Grada Varaždina Damir Habijan razgovarao je s lokalnim čelnicima vezano uz inicijativu proglašenja planine Ivančice zaštićenim dijelom prirode. U četvrtak je posjetio Ivanec i Zdenka Đurasa, gradskog vijećnika i predsjednika HDZ-a Grada Ivanca.

- Izuzetno mi je drago što je kolega Đuras iskazao punu podršku ovom projektu i prepoznao što bi to značilo za čitav ovaj kraj i područje Ivančice. Jedan od glavnih razloga za pokretanje ove inicijative jest činjenica da ovdje na sjeveru nemamo niti jedan nacionalni park niti park prirode. Prošli tjedan obavio sam razgovor s državnim tajnikom Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja Mariom Šiljegom i ravnateljem Zavoda za zaštitu okoliša i prirode Aljošom Duplićem i inicijativa je naišla na plodno tlo. No, pred nama je još puno posla - rekao je Habijan.

Đuras je podržao Habijanovu inicijativu da se Ivančica proglasi zaštićenim područjem.

- To je još jedan dobar pokazatelj koliko je bitno imati tu vertikalu između najniže i najviše razine vlasti. Smatram da je ivanečko područje bogato prirodnim bogatstvima, no turistički neiskorišteno. Vjerujem da će projekt proglašenja Ivančice istaknuti ovaj kraj na turističkoj karti Hrvatske - rekao je.

Saborski zastupnik HDZ-a je naglasio je kako će se proglašenjem upravo zaštićenog dijela prirode, a ne nacionalnog parka za što su uvjeti puno stroži, i dalje moći odvijati sva postojeća i nova gospodarska djelatnost, uz promicanje ovog turistički vrijednog područja.

S inicijativom je upoznao i gradonačelnicu Grada Zlatara Jasenku Auguštan Pentek koja će se također aktivirati u postupku proglašenja.

Označeno u