Tko su kandidati i kandidatkinje HNS-a Varaždinske županije

vv | 26.3.2017. u 17:31h | Objavljeno u Aktualno

Nakon skupštine HNS-a Varaždinske županije, kao i skupština Sjeverozapadno-hrvatskog regionalnog saveza, koje su održane u subotu u varaždinskoj Areni pred više od 800 članova HNS-a, predstavljeni su i stranački kandidati i kandidatkinje za župana, gradonačelnike i načelnike.

Prije predstavljanja kandidati i kandidatkinje HNS-a Varaždinske županije,  okupljenima su se obratili Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije, Matija Posavec, župan Međimurske županije, predsjednik Središnjeg odbora HNS-a, Anđelko Topolovec, predsjednik Sjeverozapadno - hrvatskog regionalnog saveza HNS – a, te Jelena Zrinski Berger, v.d. predsjednica HNS-a Podružnice Varaždin.

-Kad govorimo da politika nije sama sebi svrha već mora biti u službi građana, onda to nisu samo obećanja, već to naš župan, gradonačelnici i načelnici dokazuju svojim radom. Ni rast BDP-a ni smanjenje nezaposlenih, a ni nove investicije u proteklom razdoblju nisu došli preko noći. Sve to rezultat je predanosti naših ljudi, ali i rezultat pametne i kontinuirane politike. Svi ti rezultati samo su poticaj da idemo u dobrom smjeru, poticaj da nastavimo sa svim započetim projektima – rekla je Jelena Zrinski Berger, v.d. predsjednica HNS-a Podružnice Varaždin koja je u ime domaćina pozdravila sve okupljene.

Predrag Štromar, župan Varaždinske županije, zamjenik predsjednika HNS-a i predsjednik HNS-a Varaždinske županije rekao je kako očekuje pobjedu u prvom krugu i većinu vijećnika u skupštini Varaždinske županije. Protukandidatima i oporbi je pak poručio kako očekuje poštenu kampanju bez podmetanja.

- Moji konkurenti trebaju kritizirati ako se nešto nije napravilo ili se loše napravilo, ali trebaju onda dati i svoja rješenja i reći što će se napraviti i na koji način, s programom kako to postići. I tada će biti bolje našim građanima – kazao je Štromar. Podsjetio je na dobre rezultate u proteklom razdoblju, posebice one vezane uz gospodarstvo.

-Pokazali smo da znamo kako povećati BDP i smanjiti nezaposlenost. Osim toga, u proteklom razdoblju imali smo i porast investicija. Vesele i podaci kako je sa Sjevera Hrvatske najmanje ljudi iselilo, a to je samo dokaz da, unatoč turbulentnim političkim promjenama na vrhu države, mi i dalje stvaramo dobre uvjete za život za sve naše građane. Na vrhu prioriteta je i obrazovanje mladi, učenici, studenti... Zato se na ovom području nastojalo osigurati najbolje uvjete za obrazovanje, a treba napomenuti i kako se već desetak godina kroz Centre izvrsnosti nastoji pomoći nadarenim učenicima, a to je važno i za prosperitet lokalne zajednice, povećanje zaposlenosti i razvoj poduzetničke klime – rekao je Štromar te posebno istaknuo i uspjeh Sveučilišta Sjever, kao i porast broja studenata u Varaždinu, a spomenuo je i najavljeno ulaganje od čak 320 milijuna kuna u zdravstvo u Varaždinskoj županiji.

Nakon uvodnog obraćanja predstavljeni su i kandidati za nadolazeće lokalne izbore, među kojima je i Predrag Štromar, koji ide po novi mandat za župana.

HNS-ovi kandidati i kandidatkinje su Alen Sajko u Bednji, Josip Vincek u Donjoj Voći, Mladen Blaško u Klenovniku, Damir Šprem u Maruševcu, Josip Jambriško u Petrijancu i Petra Pokec u Ludbregu, a po novi mandat idu Igor Kos u Beretincu, Zoran Hegedić u Brezničkom Humu, Mirko Korotaj u Cestici, Milorad Batinić u Ivancu, Marijan Škvarić u Lepoglavi, Marijan Horvat u Martijancu, Božidar Novoselec u Sračincu, Josip Jany u Svetom Đurđu, Zvonko Šamec u Trnovcu Bartolovečkom, Goranka Štefanić u Varaždinskim Toplicama te Zvonko Hlebar u Velikom Bukovcu, a u Gornjem Knegincu HNS će podržati nezavisnog Milivoja Težačkog.