Tko će u Hrvatski sabor: Habijan, Dreven-Budinski, Hranić, Poljak, Bahunek, Kostanjevac ili Stričak?

vv | 20.5.2020. u 22:31h | Objavljeno u Aktualno

Damir Habijan, Marijan Kostanjevac, Nadica Dreven-Budinski, Bruno Hranić, Damir Poljak, Maja Bahunek i Anđelko Stričak potencijalni su kandidati na listi HDZ-a u III. izbornoj jedinici. Tako je odlučeno na sjednici Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije na kojoj su bili i čelnici stranačkih općinskih organizacija te (grado)načelnici iz redova stranke.

-Potencijalne kandidate predložila je naša mladež, zajednica žena, branitelji… Ali ne treba se sada zamarati njihovim imenima jer pitanje je tko će na kraju biti među 14 imena na listi za III. izbornu jedinicu, budući da sve prvo treba uskladiti s prijedlozima iz Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, koji se zatim nalaze pred Predsjedništvom i drugim tijelima stranke, rekao nam je Stričak, kojeg smo upitala kako se došlo baš imena koja su se pojavila u javnosti, među kojima nema donedavnog saborskog zastupnika Josipa Križanića, ali ni onih iz izazivačkog tabora.

Dok još nisu sigurna imena na listi kandidata, sigurno je da će Alen Runac voditi županijski izborni stožer za Varaždinsku županiju.