Štromar i Kišić: Ova Vlada ima za dijasporu a za Sjever nema

N.P. | 12.5.2017. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

Danas su župan Varaždinske županije Predrag Štromar, i njegov zamjenik Alen Kišić, imali konferenciju za novinare na kojoj su se osvrnuli na političku trgovinu Vlade, posebice na trgovinu između premijera Plenkovića i saborskog zastupnika Željka Glasnovića.

- Svjedoci smo političke trgovine kojoj ne vidimo kraja. Sva se vjerodostojnost izgubila u malo više od godinu dana. Sada je sudbina jednog čovjeka postala važnija od države. Iz objave saborskog zastupnika iz dijaspore, Željka Glasnovića, tog vidljivog dokumenta vjerodostojnosti, koji nosi potpise premijera, ministra branitelja i državne tajnice u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova, vidi se da ruka Željka Glasnovića košta više od milijardu i pol kuna. I to samo kako bi se osigurali novci za HVO i još neke stvari za dijasporu - rekao je župan Štromar, navodeći kako bi ti novci itekako dobro došli na Sjeveru.

Tako bi novac dobro došao za izgradnju novih vrtića, igrališta, škola, bolnica, školskih dvorana, osigurao bi se prijevoz srednjoškolaca i umirovljenika, sanirala bi se klizišta, izgradio studentski kampus, izmjestili bi se kamioni iz naseljenih područja i više ne bi bilo bala u Varaždinu.

- Iz odnosa prema našim projektima koje smo nominirali za vrijeme ove dvije promašene Vlade, daje se zaključiti kako Sjever nije bitan. Ova Vlada za dijasporu ima a za Sjever nema - zaključio je Štromar.

Također, župan Štromar istaknuo je kako je od svega toga najžalosnije da u tom Vladinom zanemarivanju Varaždinske županije i Sjevera sudjeluju i saborski zastupnici koji ovdje žive. Neki su se ovih dana pretrgli u pokušaju preslagivanja Vlade i već su sebe vidjeli na mjestu ministra, samo su malo krivo brojali ruke, a nisu vidjeli milijarde koje su im ispred nosa uzeli neki drugi igrači.

Zamjenik župana i kandidat za gradonačelnika grada Varaždina, Alen Kišić, rekao je da oni traže društvo jednakih šansi i istaknuo da trenutno živimo u Hrvatskoj u kakvoj oni ne žele živjeti.

- Nama su svi građani jednako bitni - rekao je Kišić.