SDP povodom Međunarodnog dana starijih osoba organizirao javno zdravstvenu akciju

MGA/VV | 30.9.2019. u 11:48h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Članice i članovi Županijskih organizacija Foruma mladih i Foruma seniora SDP-a Varaždinske županije ove su subote, 28. rujna, odradili javno zdravstvenu akciju povodom Međunarodnog dana starijih osoba, koji se obilježava 1. listopada.

Akcija je održana na Franjevačkom trgu u Varaždinu, a uz mogućnost besplatnog mjerenja tlaka i šećera u krvi, uz stručnu pomoć magistra sestrinstva i predsjednika 4. MO SDP-a Josipa Garića, mladi su forumaši svoje sugrađane počastili i jabukama te prigodnim materijalima s uputama o zdravoj prehrani.

Akciji forumaša pridružili su se i predsjednik Gradske organizacije SDP-a Miroslav Marković i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora, predsjednik Foruma seniora SDP-a Josip Hehet, predsjednik Foruma mladih SDP-a Varaždinske županije i Varaždina Luka Zrinski i Lovro Lukavečki.

- Kao i svake godine dosad, Međunarodni dan starijih osoba je dan na koji želimo ukazati na životne probleme osoba treće životne dobi i aktivno nuditi rješenja kako bi im omogućilo daljnje sudjelovanje u društvu. SDP kao stranka i njegovi članovi na ovaj način želimo pokazati osjetljivost prema osobama treće životne dobi – rekao je predsjednik Foruma seniora Josip Hehet.

- Iako je Forum mladih primarno usredotočen na rad s mladima i problematikom s kojima se mladi suočavaju u današnjem društvu, što svakodnevno pokazujemo svojim aktivnostima u mnogim vijećima i Savjetima mladih diljem Varaždinske županije, nikada ne smijemo zaboraviti na pripadnike treće životne dobi. Baš zato su međugeneracijska solidarnost, briga za građane treće životne dobi i njihove probleme također vrlo važan segment rada Foruma mladih i baš zato se svake godine uključujemo u ovu akciju, zajedno s našim starijim kolegicama i kolegama iz Foruma seniora. - rekao je tom prigodom predsjednik Foruma mladih SDP-a i županijski vijećnik Luka Zrinski.

Međunarodni dan starijih osoba proglasila je Glavna Skupština Ujedinjenih naroda 14. prosinca 1990. godine, da bi se naglasila važnost osiguravanja životne sredine koja se može prilagoditi potrebama i sposobnostima stanovnika treće dobi. Proglašenjem međunarodnog dana starijih osoba želi se potaknuti države da starijim članovima osiguraju zadovoljenje njihovih potreba i omoguće im sudjelovanje u društvu u skladu s njihovim fizičkim i intelektualnim sposobnostima.