"SDP najglasniji u prozivanju za korupciju, a upravo oni imaju pravomoćno osuđene političare"

MGA/VV | 27.1.2020. u 08:56h | Objavljeno u Aktualno

Gostujući u emisiji Varaždinske televizije predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Anđelko Stričak, između ostalih, odgovarao je i na pitanje o borbi protiv korupcije.

Građani Hrvatske u anketama upravo korupciju detektiraju kao glavni problem, koliko se radi na tome?

- Smatram da se poduzima na tom području. Prošle su godine na formalno-pravnoj razini donesene sve pretpostavke da s radom počne Visoki kazneni sud. Tko to opstruira? Oni koji su uvijek najglasniji i prozivaju sve za korupciju - SDP. Taj je sud već danas mogao raditi i početi se baviti velikim koruptivnim predmetima tako da hrvatska javnost konačno doživi da je pravomoćno osuđen i netko za iznose od 10 ili 100 milijuna kuna, a ne da se stječe dojam da se kažnjavaju samo malo prekršitelji, male ribe. I sad taj isti SDP, koji proziva sve oko sebe za korupciju, opstruira početak rada tog suda.

Slično vam je i ovdje na sjeveru Hrvatske. Najglasniji u prozivanju svih i svakoga za korupciju i kriminal je SDP ali kada analitički malo pogledate, kada vidite Zakon o hrvatskim dužnosnicima, na trećem su rangu saborski zastupnici. SDP je jedina stranka koja ima pravomoćno osuđena tri svoja zastupnika tj. u početku suđenja obnašali su funkcije saborskih zastupnika, a tužbe se odnose na krivotvorenje, zloupotrebu službenog položaja, nesavjesno obavljanje dužnosti, prijevare. Sve ostale stranke, na sjeveru Hrvatske, nemaju nikoga pravomoćno osuđenog s te političke razine, osim SDP-a. Kada govorimo o poštenju, kojim se SDP voli plasirati u javnosti, također na sjeveru Hrvatske postoji dužnosnik, predsjednik županijske organizacije SDP-a koji je na granici uhićen sa 70 i nešto više tisuća eura. Zakon o sprečavanju pranja novca nalaže da tko god posjeduje 105.000 kuna dužan je potkrijepiti dokaz o tome odakle mu novac, i pitanje je kako je završio taj slučaj. Zaključak je da oni koji najviše prozivaju za korupciju su najkriminalniji i najviše u korupciji - zaključuje Stričak govoreći o političarima na sjeveru Hrvatske tj. njegovi se primjeri odnose na stranačke dužnosnike Varaždinske i Međimurske županije.