Resor državne imovine Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, vodit će ga - Darko Horvat Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Resor državne imovine Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, vodit će ga - Darko Horvat

VV | 15.7.2020. u 20:07h | Objavljeno u Aktualno

- Nova Vlada Andreja Plenkovića trebala bi imati 16 ministarstava, a u njoj će uz premijera biti i četiri potpredsjednika - piše Jutarnji list.

Davor Božinović bit će i dalje potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova, Zdravko Marić ministar financija, dok će novi potpredsjednik za nacionalnu sigurnost biti ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a potpredsjednik Vlade za društvene djelatnosti i ljudska prava SDSS-ov Boris Milošević.

Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku moglo podijeliti između tri resora: Ministarstvu zdravstva, koje će i dalje voditi Vili Beroš, mogao bi se pripojiti resor socijalne politike, dok bi se sadašnjem Ministarstvu rada i mirovinskog sustava, na čijem će čelu biti Josip Aladrović, trebao pripojiti dio koji obuhvaća obitelj i demografiju. No, to još nije konačna odluka, piše Jutarnji list, jer je moguće da će Aladroviću na kraju pripasti i resor socijalne skrbi.

Na čelu novog Ministarstva turizma, mladih i sporta bit će Nikolina Brnjac, dok bi Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU trebala preuzeti Nataša Tramišak, dosadašnja pročelnica Upravnog odjela za investicije, razvojne projekte i fondove EU u Osječko-baranjskoj županiji.

Ministarstvo poljoprivrede će i dalje voditi Marija Vučković, a Mario Banožić postat će novi ministar obrane. Resor državne imovine pripojit će se Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na čijem će čelu biti dosadašnji ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, Međimurec Darko Horvat.

Resor gospodarstva spojit će se s resorom energetike i zaštite okoliša, a vodit će ga Tomislav Ćorić.

Spojit će se i resori pravosuđa i uprave. Novo Ministarstvo pravosuđa i uprave vodit će Ivan Malenica, Gordan Grlić Radman bit će ministar vanjskih i europskih poslova, Oleg Butković ministar mora, prometa i infrastrukture, dok će Nina Obuljen Koržinek i dalje voditi Ministarstvo kulture.

Otvoreno ostaje tek pitanje novog ministra ili ministrice znanosti i obrazovanja. Govorilo se da će ga preuzeti Radovan Fuchs, kao nova ministrica spominjala se sadašnja pomoćnica Ivana Franić, kao mogući kandidat spominjao se i europarlamentarac Tomislav Sokol, a prema zadnjim informacijama Ministarstvo znanosti i obrazovanja mogao bi preuzeti Mato Njavro, prodekan Zagrebačke škole ekonomije i menadžmenta, piše Jutarnji list.

Označeno u