Reformisti: Habuš je opstruirao rad Natalije Martinčević

D.P./Varaždinske vijesti | 5.9.2016. u 14:00h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

- Da je istina da gradonačelnik Habuš vodi brigu o građanima i našem najvećem problemu ne bi opstruirao rad Natalije Martinčević koju je razvlastio dužnosti do gradonačelnice, kao jedini gradonačelnik u Republici Hrvatskoj koje je to učinio. Gradonačelnik Habuš nije pozvao Nataliju Martinčević u Povjerenstvo za rješavanje problema smeća, niti joj dozvoljava rad u bilo kojem drugom Odboru kao gradskoj vijećnici, a nedavni sastanak koji je sazvao vezan na novo zaduživanje, pozvao je sve vijećnike no poziv vijećnici Reformista je očito zaboravio poslati - reagirali su iz Narodne stranke - Reformista na današnje prozivke varaždinskog gradonačelnika Gorana Habuša.

Reformisti ističu kako to posebno zabrinjava obzirom na činjenicu da je Martinčević kao saborska zastupnica predlagala više rješenja za konačno rješenje problema smeća. 

- Na izglasavanju državnog proračuna Martinčević je od Vlade RH amandmanom tražila da se u državnom proračunu odmah osigura 30 milijuna kuna, neovisno o Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kako bi se problem mogao početi rješavati. Tada je to opstruirao župan Predrag Štromar, tvrdeći da će on osigurati 60 milijuna kuna - priopćili su iz NS Reformista.

- Štromar i Habuš bili su protiv mog rješenja da se novci osiguraju u državnom proračunu,a sad bi za 70 milijuna kn na 10 godina zadužili Varaždince?! Pa tko je tu lud?! - pita je Martinčević.