Reformisti: "Da ste prihvatili naš amandman 2017., podvožnjak u Miškininoj bio bi realiziran!" Foto: Ilustracija

Reformisti: "Da ste prihvatili naš amandman 2017., podvožnjak u Miškininoj bio bi realiziran!"

VV | 19.8.2019. u 11:33h | Objavljeno u Aktualno

- Reformisti pozdravljaju činjenicu da je gradonačelnik konačno odlučio prihvatiti upravo njihov prijedlog da se podvožnjak u Ulici Mihovila Pavleka Miškine otvori za promet vozila u jednom smjeru. Na problem pothodnika kao jedan od ključnih problema tog područja Reformisti Drugog mjesnog odbora upozoravaju već posljednjih pet godina stoga smo zadovoljni da se odlučilo poduzeti nešto u vezi rješavanja istog. Nažalost, aktualna gradska vlast izgubila je dvije godine vremena. Da su prihvatili amandman Reformista koji je podnesen na sjednici Gradskog vijeća održanoj u prosincu 2017. godine, projekt je danas mogao biti realiziran - poručili su varaždinski Reformisti.

Pojanili su kako su amandman podnijeli kod izrade proračuna za 2018. godinu.

- Amandmanom smo zatražili da se istovremeno s projektom za "Kučansku rampu" pripremi i projekt za otvaranje pothodnika u Ulici Mihovila Pavleka Miškine, a sve ne bi li se na taj način stanovnicima Drugog mjesnog odbora s područja iza pružnog prijelaza konačno omogućila prometna povezanost s ostatkom Grada i pokušao barem djelomično riješiti jedan od ključnih prometnih problema Grada Varaždina. Prijedlog Reformista od strane aktualne gradske vlasti tada nije prihvaćen uz obrazloženje "da nema potrebe za projektom podvožnjaka u Miškininoj jer će se čitava problematika prometne nepovezanosti područja iza Kučanske rampe s ostatkom Grada riješiti upravo kroz projekt "Kučanske rampe". Početkom 2019. godine gradonačelnik je prezentirao određeno idejno rješenje kružnog podvožnjaka kod "Kučanske rampe", koje je nakon toga naišlo na brojna protivljenja i neslaganja struke uz opaske stručnjaka da takvo rješenje nije moguće niti realno za izvesti. Zbog čega prije dvije godine nije prihvaćen amandman koji bi omogućio da danas imamo realiziran projekt, a ne tek izradu idejnog rješenja? - pitaju se Reformisti i zaključuju kako je aktualna gradska vlast već drugi puta utrošila novac poreznih obveznika na "crtić" Kučanske rampe bez jasnog izvora financiranja, bez roka početka i završetka. 

- Za vrijeme bivšeg mandata gradonačelnika Čehoka izrađeno je i plaćeno idejno rješenje od strane projektnog tima VIA PLAN d.o.o., a ove godine u ožujku ponovno je plaćen novi "crtić" prof. Solde. Kao što vidimo od realizacije još uvijek ništa - poručili su Reformisti nakon što je varaždinski gradonačelnik na Facebooku prdstavio idejno rješenje za podvožnjak, što smo objavili u Varaždinskim vijestima. 

> Čehok predstavio idejno rješenje za podvožnjak u Miškininoj: "Struka je rekla svoje!"