Zaklada Sveti Mihael raspisala prvi natječaj za dodjelu sredstava

M.P./Varaždinske vijesti | 18.11.2015. u 14:06h | Objavljeno u Aktualno

Zaklada za prevenciju kriminaliteta Sveti Mihael, koju je na inicijativu PU varaždinske osnovala Varaždinska županija, raspisala je javni poziv za dodjelu potpora iz svojih financijskih sredstava.

Javni poziv sa svim detaljima prijave nalazi se na internetskim stranicama Varaždinske županije, a to je prvi zakladin natječaj i bit će dodijeljene potpore u ukupnom iznosu do 30.000 kuna.

Javni poziv je objavljen za dodjelu sredstava potvrde za preventivne i nove projekte, programe, kampanje i aktivnosti koje se kontinuirano provode i prepoznate su kao učinkovite u prevenciji kriminaliteta.

Upravitelj zaklade i dožupan Alen Kišić zadovoljan je što je nakon godinu dana priprema i aktivnosti kroz koje su osigurana sredstava, došlo je do raspisivanja javnog poziva.

Veseli nas što je Zaklada Sveti Mihael prepoznata u početnoj fazi kao odličan projekt na području preventivnih aktivnosti, što potvrđuje Hrvatska velika nagrada sigurnosti u kategoriji inicijative godine na području sigurnosti lokalne i regionalne samouprave, kao i predstavljanje Zaklade kao primjera dobre prakse na nedavno održanom Zagreb urban security forumu. Pozivam sve zainteresirane pojedince, udruge i institucije da se jave na raspisani poziv kroz koji će Zaklada poduprijeti projekte za dobrobit sigurnosti naših građana. Nakon realizacije projekata vjerujem da će biti lakše prikupljanje sredstava za projekte u budućnosti – istaknuo je Alen Kišić te naglasio kako je jedini sigurni izvor financiranja Zaklade 15 tisuća kuna, dok se sve ostalo prikuplja kroz razne aktivnosti i zahvaljujući donacijama pojedinaca, udruga i tvrtki.

Kišić je zahvalio i članovima Upravnog odbora Zaklade koji su se, kao i on kao upravitelj, odrekli bilo kakvih naknada za rad u Zakladi.

Prijavitelji mogu biti fizičke i pravne osobe, a rok za podnošenje prijava je 15 dana od dana objave, odnosno do 3. prosinca 2015. godine, a pri ocjenjivanju projekata prednost će imati projekti koji su fokusirani na projekte prevencije kriminaliteta kod mladih osoba.

Označeno u