Novu struju za predsjednika gradske organizacije HDZ-a predvodi Miroslav Benko Foto: HDZ

Novu struju za predsjednika gradske organizacije HDZ-a predvodi Miroslav Benko

Varaždinske vijesti | 12.2.2020. u 11:38h | Objavljeno u Aktualno

Uoči parlamentarnih izbora u rujnu i nakon poraza na predsjedničkim izborima, HDZ je krenuo unutarstranačku borbu za vlast. Aktualni predsjednik Andrej Plenković računa na Anđelka Stričaka u županijskoj organizaciji, dok u gradskoj je pitanje, a nedavno su oboje dobili svoje protukandidate. Siniša Jenkač želi predsjedništvo županijske organizacije HDZ-a, dok Miroslav Benko želi gradsku organizaciju. Svoju kandidaturu za predsjednika gradske organizacije je predstavio jučer u Park Butique hotelu gdje mu je podršku pred okupljenima pružio Siniša Jenkač.

Na inicijalnom skupu za njegovu kandidaturu odazvalo se 54 članova stranke, ali kako tvrdi Benko, na zajedničku fotografiju se nisu svi odlučili radi straha koji je prisutan u HDZ-u.

Njegovu objavu kandidature prenosimo u cijelosti:

"Javno objavljujem svoju kandidaturu za predsjednika Gradskog odbora Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinu.

Istovremeno pozivam sve članove stranke da podrže kandidaturu Siniše Jenkača za predsjednika Županijskog odbora Hrvatske demokratske zajednice Varaždinske županije.

  1. RAZLOZI

Hrvatska demokratska zajednica je u proteklih šest godina doživjela katastrofalan rezultat na svih šest izbora koji su se provodili (predsjednički 2 puta, EU 2 puta, parlamentarni, lokalni) u Varaždinu.

Razočarano članstvo ne vidi perspektivu pozitivnih promjena u stranci koji bi rezultirali pobjedom na bilo kojim izborima.

Trenutno vodstvo stranke na gradskoj i županijskoj razini se udaljilo od članstva i njihovog participiranja u svakodnevnom radu. Ono provodi samovolju bez trunke demokratičnosti i samokritičnosti. Prevladava poslušnost poltrona, nekompetentno kadroviranje, izoliranost članova različitih mišljenja i pozitivnih ideja, zastrašivanje i izbacivanje članova, bezidejnost i bahatost.

  1. CILJEVI

U ovom trenutku sa svoje 63 godine života, želio bih svoje stečeno domaće i međunarodno znanstveno, stručno, političko, organizacijsko i rukovodno iskustvo još više iskoristiti za adekvatno vođenje gradske organizacije Hrvatske demokratske zajednice u Varaždinu, grada i podneblja u kojem sam rođen i živim i koji poznam u svim njegovim značajkama, pa tako i političkom ozračju.

Uvjeren sam da svi zajedno možemo u kratkom vremenu pokazati i dokazati naš potencijal i političku snagu, kako bi naš voljeni i jedinstveni grad Varaždin vratili pod okrilje demokršćanske stranke te pokazali „Urbi et Orbi“ da je ovo grad Hrvatski, kršćanski, najviših demokratskih načela i da spada u kategoriju najrazvijenijih sredina u Hrvatskoj u kojima je ugodno živjeti i boraviti. Grad koji sam zna na najbolji mogući način rješavati svoje probleme, ali i služiti primjerom dobrog i pametnog gospodara.

U vremenu koje dolazi ima mjesta za sve. Svi koji imaju ambiciju i žele stranci dati svoj doprinos su dobro došli. Zato pozivam sve, pa i eventualne protukandidate da svojim aktivnostima, idejama i programima oplemene ovu kampanju i cijeli izborni proces kako bi na taj način ojačali stranku. Na dobrobit svih članova, a samim time i grada Varaždina.

  1. O MENI

Po struci sam šumar, doktor biotehničkih znanosti od 1995. godine. Tijekom svoje karijere 17 godina sam bio na rukovodećim mjestima, od šefa odjela do ravnatelja instituta.

Raspolažem sposobnostima vođe, organizacijskih sposobnosti, upravljanja ljudskim resursima, sposobnostima asertivnog pregovaranja, te diplomatskim vještinama na višoj međunarodnoj razini.

Moj dosadašnji rad bio je vrlo kreativan, a tražio je i velike sposobnosti u strateškim razmišljanjima i pragmatičnom rješavanju problema, obogaćen međunarodnim iskustvom u različitom kulturološkom okruženju.

Od posebnog je značaja moje veliko radno iskustvo na složenim i osjetljivim političkim i stručnim pitanjima sa stranim vladama, gospodarstvom, nevladinim organizacijama i asocijacijama.

Posjedujem izvrsne komunikacijske vještine u pisanju, izvještavanju i prezentiranju."

Na kraju pozivam sve potencijalne kandidate za predsjednika GO HDZ-a, kao i vas medije da u duhu korektnog natjecanja organiziramo javno sučeljavanje na kojem bi kandidati iznijeli svoje ideje i stavove.

Galerija slika