Otvoren 1. Konzulat Republike Moldove u Varaždinu: naglasak na gospodarskoj suradnji

Varaždinske vijesti | 4.11.2019. u 17:17h | Objavljeno u Aktualno

U zgradi Hrvatske gospodarske komore – županijske komore Varaždin, Ulica Petra Preradovića 17 svečano je otvoren Konzulat Republike Moldove u Varaždinu u nazočnosti predstavnika Grada Varaždina i Varaždinske županije te drugih predstavnika gospodarskog, političkog i društvenog života Republike Hrvatske.

Uzvanicima se, između ostalih, obratio Emil Solenički, počasni konzul i NJ. E. Oleg Tulea, Veleposlanik Republike Moldove u Republici Hrvatskoj istaknuvši zadovoljstvo i posebne osjećaje povodom otvorenja prvog Konzulata Republike Moldove uopće u RH.

Među ostalim je naveo kako se nada obostranoj dobrobiti uspostavljanja ove, prvenstveno gospodarske suradnje. Moglo se čuti i da je suradnja već uspostavljena i to sa nekoliko Sveučilišta, s nekoliko gospodarskih subjekata i sa poljoprivrednim subjektima.

Zadovoljstvo nije skrivao ni predsjednik Županijske skupštine Alen Runac istaknuvši da suradnju koja je već uspostavljena treba kapitalizirati čim prije.

- Naša suradnja traje više od godinu dana. Varaždin mora biti centar raznih institucija tako da im želimo dobrodošlicu i nadamo se da ćemo uspostaviti još bolju suradnju na obostranu korist - rekao je Runac.