Nezavisna lista M. Batinića: HNS je kao rascmizdrena ostavljena mladenka pred oltarom Foto: VV arhiva

Nezavisna lista M. Batinića: HNS je kao rascmizdrena ostavljena mladenka pred oltarom

Varaždinske vijesti | 23.2.2021. u 12:18h | Objavljeno u Aktualno

Na jučerašnji istup v.d. predsjednika županijskog HNS-a Marijana Škvarića i povjerenika HNS-a za Ivanec Nikole Sedlara, u ime nezavisne liste Milorada Batinića danas je reagirao Branko Putarek, bivši predsjednik Podružnice HNS-a Ivanec.

>> Ivanečki HNS: "Ozbiljni" političari Batinić i Putarek iz stranačkih prostorija odnijeli namještaj

Priopćenje koje potpisuje Branko Putarek prenosimo u cijelosti:

"Predstavnici HNS-a M. Škvarić i N. Sedlar u svom su jučerašnjem istupu optužili svoje bivše članove M. Batinića i B. Putareka sa suradnicima da su, nakon što su napustili redove HNS-a, iz bivših stranačkih prostora iznijeli sav namještaj i inventar, a koji je navodno, bio stranačka donacija.

Istina je sljedeća: Sav namještaj i inventar o kome je riječ privatna je imovina i s tom činjenicom je prilikom primopredaje upoznat povjerenik Podružnice HNS-a i koja je konstatirana u zapisniku o primopredaji. Slijedom toga, tvrdnja o tome da su pojedinci navodnu stranačku donaciju upisali na svoje ime, najordinarnija je laž i spada u sitna podmetanja i „kokošarenja“ kakvih smo se, nažalost, u HNS-u naslušali i nagledali, a koje i jesu bile tek jedan od razloga napuštanja ove klijentelističke družine.

Što se tiče navoda o tome da smo odnijeli i fotografije, to je točno. A zašto? Zato jer su one bile osobno vlasništvo bivših članova koji su ih donijeli kako bi njima ukrasili stranačke prostore. Nakon što su iz HNS-a otišli gradonačelnik, oba zamjenika gradonačelnika, svi gradski vijećnici iz redova HNS-a, svi članovi predsjedništva podružnice te svi predsjednici vijeća mjesnih odbora sa članovima (25 od 30 mjesnih odbora), ti isti ljudi naprosto su uzeli svoje fotografije natrag, smatrajući da nemaju više što tražiti u stranci koju su napustili. Nekoliko majica ostalo je zato što nisu bile privatno, već stranačko vlasništvo.

Razumijemo da se Škvarić i suradnici teško nose sa činjenicom da je 252-oje članova (do danas) s područja grada Ivanca napustilo HNS. Budući da je svaki dan takvih sve više, kao i da našoj nezavisnoj listi prilazi sve više novih, mladih ljudi, naravno da će nam namještaj u novim prostorima biti od velike koristi, pa već razmatramo i opciju nabave kojeg stola više.
Ove otužne, sitne igrice HNS-a s namještajem, očito u nedostatku bilo kakvih pametnijih sadržaja, pokazuju da se HNS ne može pomiriti s teškim udarcem iz Ivanca i bjelodanom porukom koje mu je uputilo sad već bivše članstvo. Iako, moramo reći da već polako postaje zamorno ovo ponašanje HNS-a kao rascmizdrene ostavljene mladenke pred oltarom, a koja bivšim članovima nikako da prestane slati sentimentalno „garnirane“ poruke."