Na Gradskom vijeću od cijena kave u Ritzu do troškova cvjetnih košarica i rebalansa proračuna

| 15.7.2019. u 17:32h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

U uređenje Ritz-a utrošeno je 50.000 kuna proračunske pričuve, a cijene u kafiću su za 30 posto veće od konkurencije i lokal je zato poluprazan, jesu li time ostvarene bojazni koje smo ranije iznosili vezano za Ritz, upozorio je tijekom aktualnog sata današnje sjednice Gradskog vijeća SDP-ov vijećnik Bruno Ister.

- Ritz radi odlično, na vašu žalost, rezultati su jako dobri, intervenirali smo u sanitarni čvor, terasa je puna i lokal, Aquacity sad kao tvrtka radi puno bolje i nadam se da će se stabilno držati. Ne bih ulazio u cijene, to je na Upravi tvrtke, od turista imamo samo riječi pohvale za interijer - odgovorio je gradonačelnik.

SDP-ov Miroslav Marković tražio je potvrdu točnosti informacije prema kojoj je terasa u vlasništvu Grada prodana za iznos mjesečnog najma tog prostora. Gradonačelnik mu je odgovorio da je ove godine Grad prodao objekte, terase i "ficleke" zemljišta za ukupan iznos od 2,8 milijuna kuna putem natječaja koje provodi za to nadležan gradski Odjel, na što je Marković pismeno tražio da mu se dostavi popis prodane gradske imovine s točnim iznosima i kupcima. 

Također je pitao je li točno da je Grad Parkovima za cvjetne košarice, koje krase gradske fasade, platio 800 kuna po košarici tražeći da mu Parkovi dostave kalkulaciju cijene kako bi vidjeli što toliko košta.

- Ta se cijena odnosi na cvjetnu košaricu s održavanjem tj. svakodnevnim zalijevanjem. Jedan gradonačelnik iz Dalmacije kupio je naše cvjetne košarice ali su se osušile jer ih nisu zalijevali tj. "zalivali" kako kažu - komentirao je Čehok.

HDZ-ov Damir Laljek pitao je hoće li Centar tradicijske kulture dobiti bolji prostor jer je nedavno smješten u gradski prostor koji je potpuno neprihvatljiv, na što je gradonačelnik odgovorio da su ih "spasili" nakon što im je Varteks isključio energetski sustav, te da će se pobrinuti da dobiju adekvatan prostor.

HDZ-ov Robert Puja postavio je pitanje potrebe povećanja parkirališnog prostora u Slavenskoj ulici, u kojoj se problem parkinga povećao izgradnjom obližnjeg novog studentskog doma i menze. 

Čehok kaže da su o tome već razgovarali sa stanarima ali da se oni prvo moraju međusobno dogovoriti jer neki žele, a neki ne da se dio zelene površine uredi u nove parkinge, tako da se stanari prvo trebaju dogovoriti.

S dnevnog reda sjednice skinuta je točka broj 4. koja se odnosila na izmjene Odluka o izvršavanju Proračuna za 2019. godinu dok su ostale točke prihvaćene, a riječ je o godišnjim izvještajima za 2018. godinu, rebalansu proračuna, potporama za poduzetnike i obrtnike, razrješenju i ponovnom imenovanju ravnateljice Dječjeg vrtića te osnivanju Centra za pružanje socijalnih usluga u zajednici Varaždin. 

SDP-ov vijećnik Neven Bosilj prilikom rasprave o rebalansu proračuna napomenuo je da se sada raspravlja o manjim iznosima dok nema niti riječi o maču od 30 milijuna kuna, koji visi nad Gradom.