Mladež HDZ-a organizirala predavanje o komunikaciji u politici Foto: HDZ

Mladež HDZ-a organizirala predavanje o komunikaciji u politici

Varaždinske vijesti | 14.6.2019. u 20:39h | Objavljeno u Aktualno

Mladež HDZ-a Varaždinske županije organizirala je u petak, 14. lipnja, u stranačkim prostorijama u Kranjčevićevoj ulici u Varaždinu predavanje na temu „Političke komunikacije i trening javnog nastupa, odnosno uloga komunikacije u političkom procesu“. Predavanje je održao profesor Kristijan Sedak, magistar komunikologije i profesor asistent na Odjelu za komunikologiju Hrvatskog katoličkog sveučilišta, direktor govorničke akademije Demosten i politički komunikator.

- Na predavanju smo govorili o prenošenju poruka, pridobivanju birača, političkoj kampanji, ključnim porukama i osobnim odnosima s javnošću - pojasnio je profesor Sedak.

Tin Jurak, predsjednik Mladeži HDZ-a Varaždinske županije, istaknuo je kako je do sada, osim profesora Sedaka, u Varaždinu bio i Karlo Ressler, zastupnik u Europskom parlamentu, Dubravka Šuica, također EU zastupnica, ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pečinović Burić.

- Profesor je Mladeži bolje približio ulogu i svrhu komunikacije u politici jer smatramo da je za mladež edukacija vrlo bitna. Danas možda jest razdoblje populizma, no uskoro će se početi cijeniti znanje što je vidljivo već i danas. Mislim da je to dobra poruka predavanja, a savjete koje smo danas dobili od profesora ćemo svakako primijeniti - rekao je Jurak.

Označeno u