Milanović: U Zaboku nismo slučajno, tu se vidi rast

| 16.7.2016. u 13:28h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednici SDP-a Zoran Milanović, HNS-a Ivan Vrdoljak, HSS-a Krešimir Beljak i  HSU-a Silvano Hrelja potpisali su u Zaboku koalicijski sporazum o zajedničkom izlasku na izvanredne parlamentarne izbore 11. rujna u okviru Narodne koalicije.

- Velika mi je čast govoriti na ovom skupu koji bi mogao biti prekretnica Hrvatske. Proteklih šest mjeseci svjedoci smo nasrtaja na prava radnika i umirovljenika, kao i na zdravstveni i mirovinski sustav. Hvala bogu da je tome došao kraj, odnosno raspisivanja prijevremenih izbora, rekao je Hrelja na početku skupa.

Narodna koalicija, kako je dodao, okuplja stranke i ljude koji znaju naći uvijek rješenja, a svakom problemu pristupaju tako da ne ugrožavaju prava građana, naročito umirovljenika.

- Nastavit ćemo tako i ubuduće. I to malim koracima. U Hrvatskoj imamo sasvim dovoljno Hrvatske, ali nam treba bolja Hrvatska, po mjeri svih građana, koja štiti manjine i blista punim sjajem, naglasio je Hrelja.

Narodna koalicija, kako je dodao Beljak, neće se baviti prošlošću niti ljudskim pravima, već budućnosti, budućnosti djece i sela, grada, nacije i građana bez obzira na različitosti.

- Borit ćemo se za Hrvatsku 21. stoljeća, a ne 19. stoljeća. Borit ćemo se za stabilnu vlast, bez političkih eksperimenata, koje smo nažalost trpjeli gotovo godinu dana, poručio je Beljak.

Čelnik HNS-a najavio je vraćanje dostojanstva institucijama i građanima Hrvatske.

- Ako ne budemo gledali na obrazovanje i gospodarstvo kao na dva krila jednog zrakoplova, onda u Hrvatske neće biti. Nakon lošeg iskustva zadnjih godinu dana, a sukladno onome što smo prije pokazali, opet ćemo pokazati da Hrvatska može bolje s našom vladom, poručio je Vrdoljak naglašavajući važnost znanja, rada i poštenja.

Zabok, kako je dodao Milanović, nije slučajno odabran, već zato što su se u tom dijelu Hrvatske počeli osjećati rezultati rada vlade bivše koalicije Hrvatska raste, odnosno rasta.

- Ovdje nema turizma, već su obrt i industrija ti koji vode naprijed. I to je jedini mogući put Hrvatske, dakle, prema radu i obrazovanju. Zvuči banalno, ali sve se svodi na to. Naša koalicija okuplja centar, i to je velika koalicija. Nećemo se okretati prošlosti, jer mi možemo drukčije. Pozivam suparnike da se okrenu budućnosti. Sada dolazi teži dio kada ćemo razgovarati o sadržajima i gospodarstvu. No, stvari ne idu preko noći.  Trebamo biti svjesni kuda odlazimo i gdje nam je mjesto, a to je Europa, zaključio je Milanović najavljujući da će tražiti odgovornost i prihvaćanje kritike.

Označeno u