Milanović osudio komunističke zločine tijekom boravka u Sloveniji, koja je otvorila granice

vv | 15.5.2020. u 18:05h | Objavljeno u Aktualno

Zločini nakon II. svjetskog rata su mrlja, infekt najtežeg stupnja, koji se nikada neće sprati, ustvrdio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji je obišao stratiše Tezno, što za njega nije sporno, za razliku od Bleiburga, za koji je rekao da "nije slučajno da Plenković nikad nije bio u Bleiburgu".

Nakon obilaska stratišta u Teznom, Milanović se susreo sa slovenskim predsjednikom Borutom Pahorom, koji je posjet ocijenio znakom prijateljstva, koji veseli.

Pahora je posebno naglasio da su obje države dobro upravljale problemima koje je prouzročilo širenje koronavirusa, što je za posljedicu imalo to da su mogle otvoriti svoje granice. Naime, nakon Hrvatske, to je danas učinila i Slovenija.

-Građane Republike Hrvatske mogu bez posebnog ograničenja ući u Republiku Sloveniju (banke, trgovine, posjet rodbini i drugo), ukoliko su zdravi i ne pokazuju znakove COVID-19, odnosno nisu bili u zemljama izvan Europske unije više od 14 dana, izvijestili su iz Pu međimurske, napominjući da se uSloveniji, hrvatski građani moraju pridržavati epidemioloških mjera: nositi maske u trgovinama, bankama i sl.