Mihalić: Pozivam sve članove da na izborima u HDZ-u daju svoj glas za...

vv | 28.2.2020. u 14:28h | Objavljeno u Aktualno

Kome dati svoj glas na unutarstranačkim izborima, javno je odlučio progovoriti Anđelko Mihalić, koji je na predsjedničkoj dužnosti OO HDZ Kneginec  27 godina.

- Svih tih godina HDZ je u našoj općini bio izborni pobjednik na lokalnim izborima za Općinsko vijeće. HDZ je bila i ostala najjača politička stranka u Knegincu, a u nekim periodima imali smo više od 800 članova. No, usprkos svega, pa i velikog gospodarskog i komunalnog razvoja Općine sve teže je bilo samostalno dobiti na izborima apsolutnu većinu pa smo odlučili 2003. godine ući u koaliciju sa DKS (Demokratskom kneginečkom strankom), veli Mihalić, napominjući da se HSS tom sporazumu pridružio 2009. godine pa da koalicija s tim strankama traje od tada, a ne od zadnjih lokalnih izbora.

Na izborima 2009. - 2013. kandidat za načelnika bio je iz redova HDZ-a, a za zamjenika načelnika iz redova HSS-a, a tako je bilo i na tim zadnjim lokalnim izborima 2017. godine, s time da je za Općinsko vijeće HDZ imao samostalnu listu, koja je dobila ukupno 41,86 % glasova, a lista koalicijskih partnera HSS-a, DKS-a i HSU-a dobila je ukupno 23,17 %.

-Točno je da su kandidati za načelnika i donačelnika dobili ukupno 68,87 %, ali kad zbrojimo glasove HDZ-ove koalicijske liste (HSS, DKS, HSU) ispada da je razlika samo 3,84 %, što bi trebalo biti i normalno s obzirom da su načelnik i donačelnik zajedno bili na čelu Općine već dva mandata. Pa nitko ne može očekivati da će glasač HSS-a ili DKS-a, koji glasa za načelnika (HDZ) i donačelnika (HSS) glasati za listu HDZ. To bi barem trebalo biti jasno, veli Mihalić.

Na sjednici OO HDZ Kneginec, održanoj 20. veljače, Mihalić je pred svima nazočnima rekao da se neće više kandidirati za mjesto predsjednika i za tu je dužnost predložio načelnika.

-Dobro bi bilo da bude on predsjednik, a ujedno i načelnik, jer će se moći brže i neposrednije provoditi odluke. Isto tako imat će moju podršku da bude na sljedećim izborima i dalje kandidat za načelnika i da bude nositelj liste HDZ- za Općinsko vijeće. Nadam se da će se na taj način stvoriti svi preduvjeti da stranka ide na izbore samostalno te tada neće trebati koalicijske partnere. Veli se da je politika umijeće mogućeg. Evo ako se stranka pod novim vodstvom dobro organizira i prelomi moguće će biti i to. I ja takvu najavu budućeg predsjednika kao utemeljitelj i član stranke sigurno podržavam, naglašava.

Na toj istoj sjednici OO HDZ, kako dodaje, obavijestio je sve nazočne da će aktivirati svoj mandat u Općinskom vijeću i da će zadnju godinu dana do lokalnih izbora biti član Općinskog vijeća, što ne bi trebalo predstavljati nikakve nejasnoće s obzirom da postupa kako to zakon predviđa, ali i svemu onome što je prethodilo. 

-U periodu od osnivanja HDZ-a, daleke 1990. godine i prvih demokratskih izbora, bio sam biran i obnašao sam niz odgovornih stranačkih funkcija od razine temeljnih organizacija i razine nacionalnih odbora i vijeća. Obnašao sam i niz društveno-političkih funkcija: predsjednik vijeća mjesnih zajednica bivše općine Varaždin, načelnik Općine Kneginec,  vijećnik Županijske skupštine u tri ili četiri mandata, saborski  zastupnik, član saborskog Odbora za obranu, član saborskog Odbora za graditeljstvo,  za vrijeme rata bio sam predsjednik stožera u Knegincu(vodio akciju oslobađanja vojnog skladišta Banjšćina), a  u Domovinskom ratu bio sam zapovjednik 1. Dragovoljačke satnije 104. brigade, koja je vodila oslobodilačke akcije u prosincu 1991. na području Lipika i Pakraca. Iz svega navedenog mogu slobodno reći da sam na tome svemu morao dobiti neko životno iskustvo pa iz tog aspekta mogu slobodno kao predsjednik OO HDZ pozvati sve članove OO HDZ Kneginec da na nadolazećim izborima u HDZ-u daju svoj glas za mjesto predsjednika Goranu Kaniškom, poručuje Mihalić.

S obzirom na svoju dugogodišnju suradnju s aktualnim predsjednikom ŽO HDZ Varaždinske županije i saborskim zastupnikom Anđelkom Stričakom, pozvao i apelirao na sve članove Županijske organizacije da daju svoj glas njemu, tj. da i dalje bude predsjednik ŽO HDZ.

V-ažno je napomenuti da je njegova najveća zasluga što je kao predsjednik ŽO nakon dugo vremena uveo našu stranku u poziciju i u gradu Varaždinu i u Županiji, pokazao se kao dobar organizator i predsjednik. Mislim da na čelu s njim na sljedećim lokalnim izborima HDZ ima veliku šansu da zadrži stečenu političku poziciju u našoj županiji i da postigne još bolji rezultat, zaključuje.