Martinčević: Županijski vijećnici pokazali su ozbiljnost i odgovornost

J.Š./Varaždinske vijesti | 8.12.2020. u 15:15h | Objavljeno u Aktualno

S obzirom na to da je na današnjoj sjednici Županijske skupštine Varaždinske županije donesen proračun za 2021.godinu priopćenjem su se javili Reformisti.

<< Usvojen proračun Županije, ali ne bez kritika: "Samo pumpate novce za dvorce, podrume, kupole..." >>

Njihov stav na temu proračuna koji je donesen prenosimo u cijelosti:

- Proračun je donesen s 29 glasova za i sedam protiv. Za proračun su glasali Reformisti, HDZ, SDP, HSS, HSLS i HSU, dakle svi relevantni politički dionici na političkoj sceni Varaždinske županije. Protiv su bili HNS i jedan nezavisni vijećnik.

Kao Županijska organizacija Narodne stranke Reformisti izražavamo zadovoljstvo da je razina političke ozbiljnosti u našoj županiji na zaista visokoj razini i da se danas političke stranke i županijski vijećnici nisu vodili politikantstvom i populizmom, već su prepoznajući ozbiljnost trenutka, ali shvaćajući napore koje Županija ulaže kao bi sačuvala zdravlje i živote naših građana u krizi izazvanoj virusom COVID-19, pokazali iznimnu odgovornost.

Varaždinska županija s dna ljestvice hrvatskih županija po povlačenju sredstava iz fondova EU, a gdje ju je 2017. ostavio Štromar, u protekle četiri godine mandata župana Čačića s preko 900 milijuna kuna EU projekata postala je daleko najuspješnija u Hrvatskoj.

Svi razvojni projekti koje smo u tom razdoblju planirali su uspješno realizirani ili su pred završetkom poput primjerice obnove i dogradnje kompleksa Minerve, Vodotornja, Doma za starije i nemoćne, obnove i dogradnje 28 škola kao i ostalih preko 120 projekata. Niz EU projekta se nastavlja pa će tako s početkom 2021. u realizaciju krenuti najveći županijski projekti poput Centra kompetentnosti za poljoprivredu „Arboretum Opeka“ i „ Centra kompetentnosti inovativnih i zdravstvenih tehnologija pri Medicinskoj školi“ u iznosu od gotovo 180 mil kuna. U Varaždinskim Toplicama započinju radovi na „Spinalnom centru“ kao najvećem centru za bolesti kralježnice u ovom dijelu Europe vrijednosti 113 mil kn.

Kvalitetnim planiranjem, odgovornim vođenjem kao i vidljivim i mjerljivim rezultatima, a usprkos ponekim skepticima, dokazali smo da ostvarujemo ciljeve i programe koje smo si zadali, ali i pokazali kako se odgovorno upravlja krizom i Županijom i u najizazovnijim vremenima - rekla je Natalija Martinčević, predsjednica Županijske organizacije Reformista Varaždinske županije.

Označeno u