Marijan Škvarić o pravilniku javnih cesta: Čačić opet manipulira Foto: HNS

Marijan Škvarić o pravilniku javnih cesta: Čačić opet manipulira

Varaždinske vijesti | 25.4.2019. u 18:18h | Objavljeno u Aktualno

Potpredsjednik HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić ukazao je danas na netočne izjave Radimira Čačića koji je pred Skupštinom ili pokazao nepoznavanje funkcioniranja sustava ili je namjerno izrekao neistinu što, ruku na srce, ne bi bilo prvi puta. Naime, Čačić je danas, nakon gotovo dva mjeseca koliko vrijedi novi Pravilnik o ograničavanju uporabe pojedinih javnih cesta za promet teretnih vozila čija najveća dopuštena masa premašuje 7,5, pokušao iskoristiti realne probleme građana, pokušao pokazati brigu za građane, ali u biti to je samo nastavak njegovih političkih razračunavanja i pokušaj stjecanja jeftinih političkih bodova.

- Navikli smo na spinove i izvrtanje činjenica od strane župana. Iako bi to možda mogli čak prepisati i poodmakloj dobi župana, on bi ipak morao znati da pravilnike ne donosi član uprave Leverić već ministar, u konkretnom slučaju HDZ-ov ministar Oleg Butković. To bi morao znati bivši potpredsjednik Vlade RH osim ako ne želi manipulirati činjenicama - izjavio je Škvarić te poručio da građani traže rješenja, a ne političke floskule.

Saborski zastupnici i načelnici HNS-a predano rade na pronalaženju rješenja prometa kamiona državnom cestom D2 pa bi bilo dobro da i Čačić, kao član većine, počne raditi za interese građana Varaždinske županije. Od stupanja na snagu spomenutog Pravilnika predsjednik Reformista Čačić, kao dio vladajućih, bio je prisutan na nekoliko koordinacija s premijerom gdje je svakako vrijeme i mjesto da se rješavaju ovakvi problemi. Umjesto toga prvi čovjek svoje stranke na sastancima sjedi i šuti, a kasnije na ovaj način „prodaje” maglu.

- Da budemo potpuno jasni. Čačić je dio vladajuće koalicije s HDZ-om na nacionalnoj i županijskoj razini, te njegove priče o projektnoj podršci samo su imaginarni spinovi. Da je to tako pokazuje da su Reformisti podržali sve HDZ-ove ministre čiji je opoziv tražio SDP u Saboru, da su podržali sve reformske akte, da Čačić sjedi na svim HDZ-ovim koalicijskim koordinacijama. Znači za sve što se SDP i oporba bori nacionalno, on taj HDZ podržava kako u Saboru, koordinacijama tako i na nivou županije. Da je tome tako pokazuje i Sporazum o rasporedu članova u biračkim odborima koji jasno pokazuje da su Reformisti dio nacionalne vlasti - izjavio je Škvarić.

- Nikako mi nije jasno da je upravo s takvim Čačićem SDP dogovorio zajednički izlazak na izbore za vijeća mjesnih odbora Grada Varaždina, jer je to u potpunosti suprotno s načelima i stavovima koje podržavaju birači SDP-a. Poznavajući vjerodostojnost Čačića i Reformista, siguran sam da će na tragu odlične suradnje s HDZ-om u Saboru, nakon vijeća MO, a gdje će njemu ili njegovoj Posebnoj savjetnici biti interes dogovoriti se sa HDZ-om kako je do sada UVIJEK i činio - zaključio je Škvarić.