Marijan Škvarić (HNS): Župan nesposoban riješiti probleme Foto: HNS Varaždinske županije

Marijan Škvarić (HNS): Župan nesposoban riješiti probleme

Varaždinske vijesti | 8.3.2020. u 18:22h | Objavljeno u Aktualno

- Iako smo prije više od godinu dana pozivali bahatog župana da učini konkretne korake na području mobilnosti građana Varaždinske županije on do danas to nije učinio - naglasio je potpredsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić na konferenciji za novinare, održanoj u petak, 6. ožujka.

– Ističem da je župan vrlo olako baratao terminom brza željeznica će biti riješena i da će on to riješiti bez imalo muke, a sad se u svom izviješću i po medijima „plače“ da ga nitko ne shvaća i razumije u njegovim fikcijama i idejama. A kako i bi kad bi on malo dvorac, želi li postati knez? On bi i akvarij u Vodotornju, ima i balon. Ili ga opet nitko neće shvatiti jer je on bahati župan koji ima posla samo 15 minuta kako je i sam izjavio – rekao je Škvarić.

- Mobilnost građana, što je i obaveza Županije, ne rješava se slikanjem s maketama brzog vlaka već postoji temelj za rješavanje izuzetno bitnog pitanja za žitelje Varaždinske županije posebno one u ruralnim dijelovima. Činjenica je da se trebao prihvatiti i nastaviti projekt koji smo mu ostavili, odnosno rješenje je Master plan za integrirani prijevoz putnika završen u siječnju 2017. godine. Dokaz da se ništa ne radi je to da nije uspostavljena ni Pilot projekt linija usmjerena k povećanju mobilnosti građana koja za područje Varaždinske županije obuhvaća prijevozničke usluge za liniju Varaždin – Lepoglava – Trakošćan. Zašto se s projektom nije krenulo? Je li to možda političko pitanje, budući da znamo kako aktualni župan voli svojatati i hvaliti se projektima pripremljenim u doba HNS-a? – istaknuo je Škvarić.

- Podsjećam i na nepoštivanje institucija od strane bahatog župana, za što je posljednji primjer bio u županovom komentaru Državnoj reviziji za financijsko poslovanje Varaždinske županije - reako je Škvarić i ustvrdio da takav odnos sigurno neće doprinositi realizaciji projekata.

– Svakako treba istaknuti da HNS podržava sve projekte koji doprinose kvaliteti života građana Varaždinske županije i svjesni smo da se veliki projekti ne mogu realizirati preko noći. Pozivam župana Čačića da se ne inati građanima ruralnog područja, već da krene s realizacijom pripremljenih HNS-ovih projekata. Osim što bi se time povećala mobilnost građana, dijelom bi se i smanjilo iseljavanje naših ruralnih područja – zaključio je Škvarić.

Označeno u