Leverić: Sjever Hrvatske zaslužuje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu Foto: HNS

Leverić: Sjever Hrvatske zaslužuje imati svog predstavnika u Europskom parlamentu

Varaždinske vijesti | 22.5.2019. u 09:12h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić, sa svojim je članovima stranke posljednji tjedan prije izbora za EU parlament, održao niz predizbornih skupova širom Varaždinske županije na kojima je, prije svega, ukazao na važnost izbora.

- Gotovo 70 posto zakona koji se donose u Europskom parlamentu utječu na život svakog građanina u Hrvatskoj. Osim toga, sjever Hrvatske pokazao se najsposobnijim u povlačenju EU sredstava. A upravo jedan od prvih zadataka novog saziva EU parlamenta bit će formiranje nove financijske omotnice gdje nije svejedno koliko će se novaca osigurati za EU projekte u našoj zemlji. Zato sjever Hrvatske treba svog predstavnika u toj instituciji jer lobiranjem za što više novaca lobira se za projekte i novce koji će stići i na sjever Hrvatske - poručio je Leverić brojnim članovima i simpatizerima stranke na skupovima.

Osim te teme na skupu u Gornjem Knegincu prvi čovjek županijskog HNS-a i kandidat na listi za EU izbore je govorio o podizanju standarda građana, poboljšanju komunalne infrastrukture, povećanju plaća... U sklopu kampanje posjetili su i Vinicu gdje su poručili da ta općina uskoro postaje narančasta dok je skup u Ludbregu bio prilika da se otvore brojne teme i pitanja koja najviše muče građane Ludbrega. Primjerice zašto je Sveta Nedelja ukinula 5 poreza, a Ludbreg opteretio građane novim nametima?

- Odgovor je jednostavan – HNS vodi Sv. Nedelju. Stoga, vrijeme je za promjene u Ludbregu! Djela, ne riječi - poručio je Leverić.

Dobro posjećeni skupovi nastavljeni su u utorak u Klenovniku, kojeg vodi uspješan načelnik iz redova HNS-a Mladen Blaško.

- Vama ovdje u Klenovniku ne treba objašnjavati što znači kada općinu vodi HNS-ov načelnik. Vi to znate iz prve ruke - kazao je Leverić.

Inače, veliko finale niza predizbornih skupova je danas u varaždinskoj Areni od 19.00 sati. Na njemu će sudjelovati nositelj liste broj 11 Matija Posavec i kandidat i predsjednik ŽO HNS-a Varaždinske županije Alen Leverić te kandidati: Tome Antičić, Davor Nađi, Habib Tahiri, Kristina Bulešić i Tomislav Stojak. Završnom skupu prisustvovat će i zamjenik predsjednika HNS-a Predrag Štromar te saborski zastupnici HNS-a.

ludbreg.jpg

kneginec.jpg

klenovnik.jpg