Jenkač: "Zar su kafići zaista leglo zaraze? Jer ako jesu, kako nisu u Zagrebu" Foto: VV arhiva / ilustracija

Jenkač: "Zar su kafići zaista leglo zaraze? Jer ako jesu, kako nisu u Zagrebu"

Varaždinske vijesti | 21.11.2020. u 14:42h | Objavljeno u Aktualno

- Di je problem? - ovo je pitanje postavio saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač na svom Facebook profilu.

Osvrnuo se na nove mjere koje su od danas na snazi za područje Varaždinske županije, a prema kojima je, među ostalim, privremeno obustavljen rad svih ugostiteljskih objekata.

>> Koje su nove mjere za Varaždinsku županiju, a danas stupaju na snagu

Što Jenkač misli o uvođenju novih mjera, prenosimo u cijelosti:

- Danima me proganja jedno pitanje. Naravno, vezano je uz COVID-19 mjere. Kao županija s cca 166 tisuća stanovnika već danima smo skoro pa najgori ili najgori, ne samo u državi nego i u Europi po broju zaraženih. Znači gori smo od najvećih hrvatskih gradova - Zagreba, Splita, Osijeka, Rijeke... Gori smo od Beča i Berlina. Muči me pitanje kaj tu ne štima?!? E sad, nameću mi se dva odgovora: ili smo apsolutno najneodgovorniji i ne pridržavamo se mjera, a to nije točno jer svi viđamo ljude oko sebe kako nose maske, dezinficiraju ruke, drže razmak. Nakon toga mi se nameće drugi odgovor: nešto u sustavu županije ne valja. Ne želim reći bolnice, jer ljudi rade odličan posao, ne želim reći epidemiologa, jer ni njima u ovim vremenima nije jednostavno i lako raditi. Ali sve nekako vuče da cijela organizacija negdje puca. U komunikaciji? U opremi? U koordinaciji sustava? Očito je da tu nešto jednostavno ne štima. Zar su kafići zaista leglo zaraze? Jer ako jesu, kako nisu u Zagrebu koji ima preko 4000 kafića, koji ima gušću naseljenost stanovništva, u kojem se koristi javni prijevoz pa je kontakata puno više. Kao građanin i kao političar svakog dana si postavljam ovo pitanje, a postavljam ga sad i vama: di je problem? - napisao je Jenkač.

Screenshot_2020-11-21_Siniša_Jenkač_Facebook.jpg