Ivan Korotaj izabran za predsjednika Foruma seniora Općinske organizacije SDP-a Cestice

MGA/VV | 30.10.2019. u 19:30h | Objavljeno u Aktualno

Forum seniora Općinske organizacije SDP-a Cestice u narednom će razdoblju voditi Ivan Korotaj. Na nedavno održanoj izbornoj konvenciji u Babincu, uz Ivan Korotaja za predsjednika, izabrani su i Štefanija Borak za potpredsjednicu te za članove Općinskog odbora Božena Kukec, Josip Petovar, Ana Mumlek i Ivan Ljubić. Članovi Županijskog odbora Foruma seniora bit će Ivan Korotaj i Božena Kukec.

Uoči izbora dotadašnji potpredsjednik Branko Hrženjak podnio je izvještaj o djelovanju organizacije i realiziranim aktivnostima u prethodnom razdoblju. Na konvenciji su bili i predsjednica Županijske organizacije SDP-a Barbara Antolić Vupora, predsjednik Općinske organizacije u Cestici Žarko Rodeš te predsjednik Županijske organizacije Foruma seniora Josip Hehet, koji su govorili o radu Foruma seniora, suradnju Foruma sa strankom i ostalim forumima stranke te čestitali izabranim članovima Foruma seniora Cestice.

Antolić Vupora zahvalila se dosadašnjem predsjedniku na njegovom radu dok je Korotaju poručila da će Forum seniora u županijskoj organizaciji SDP-a uvijek imati  partnera za sve probleme, prijedloge te sugestije kako poboljšati položaj umirovljenika odnosno pripadnika treće životne dobi. Prije svega, napomenula je Antolić Vupora, treba osigurati mirovine za primjeren život umirovljenika.

- Mjerama koje predlaže SDP želimo osigurati da svaki umirovljenik sa radnim stažem od 41 godine ima mirovinu barem u visini 75 posto svoje nekadašnje prosječne plaće kao i da mirovine rastu i u apsolutnom i u odnosu na prosječne plaće – poručila je Antolić Vupora.