I Županijska organizacija HDZ-a dala podršku Plenkoviću Foto: VV arhiva

I Županijska organizacija HDZ-a dala podršku Plenkoviću

V.M./Varaždinske vijesti | 29.6.2016. u 16:14h | Objavljeno u Aktualno

Na drugoj sjednici Županijskog odbora HDZ Varaždinske županije održanoj u utorak navečer jednoglasno je podržana kandidatura Andreja Plenkovića za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.

Osim toga, za članove Predsjedništva Županijskog odbora izabrani su Damir Habijan, Vladimir Kurečić, Ivica Hrenić, Vladimir Lacković i Denis Kovačić, uz već izabrane potpredsjednike, Josipa Križanića, Krunoslava Jurgeca, Viktoriju Horg, Željka Dvekara, tajnice Nadice Dreven Budinski, rizničarke Martine Bistrovič.

Županijski odbor također je predložio Franju Besera za člana Središnjeg odbora HDZ.

- Na taj način dovršen je proces unutarstranačkih izbora i konstituiranja svih tijela na županijskoj razini. Županijski odbor HDZ Varaždinske županije u čijem su radu sudjelovali i predsjednici gradskih i općinskih organizacija, te stručnih povjerenstava stranke, raspravljao je i o pripremama za predstojeće izvanredne parlamentarne izbore - priopćili su iz ŽO HDZ-a Varaždinske županije.

Svoju podršku Plenkoviću za šefa stranke na nacionalnoj razini dao je i GO HDZ-a Grada Ivanca. Članovi GO i predsjednici Mjesnih odbora došli su do zaključka da je Andrej Plenković osoba koja može homogenizirati stranku i privući najšire biračko tijelo Domoljubne koalicije te pobijediti na parlamentarnim izborima u rujnu.

- Plenković se dokazao kao osoba koja zna štititi nacionalne interese i osobnim primjerom pokazao kako se može izdići iznad sve izraženijih ideoloških podjela, što će biti važno kada nakon izbora preuzme premijersku dužnost – zaključak je ivanečkog HDZ-a.