HNS: Na elektronskoj sjednici Županijske skupštine nismo u mogućnosti postaviti pitanja Foto: VV arhiva / ilustracija

HNS: Na elektronskoj sjednici Županijske skupštine nismo u mogućnosti postaviti pitanja

Varaždinske vijesti | 27.5.2020. u 09:45h | Objavljeno u Aktualno

Za danas, 27. svibnja, sazvana je sjednica Županijske skupštine Varaždinske županije koja će se održati elektronskim putem.

- Obzirom na važnost točaka dnevnog reda, kao što su II. Izmjene i dopune proračuna za 2020., godišnje izvješće izvršenja proračuna za 2019. godinu, suglasnost za zaduživanje Opće bolnice Varaždin, izvješće o radu i financijskom poslovanju ustanova i tvrtki kojih je Varaždinska županija osnivač te drugih važnih točaka dnevnog reda sjednice Skupštine, Klub vijećnika HNS-a neće sudjelovati u elektronskoj sjednici. Naime, niti jedna točka dnevnog reda ne zahtjeva sazivanje sjednice po hitnom postupku, a da postoji dobra volja mogao se pronaći adekvatan prostor za održavanje „normalne“ sjednice, osim ako je razlog da se ne postavljaju nezgodna pitanja i da se ne raspravlja o točkama - priopćio je predsjednik Kluba vijećnika HNS-a Zlatan Mošmondor.

- Nažalost, na elektronskoj sjednici nismo u mogućnosti postaviti pitanja vezana uz predložene točke dnevnog reda, kako bismo mogli na kvalitetan način donijeti odluku za glasovanje o pojedinoj točki dnevnog reda - napominju iz HNS-a.