HNS: Čačić shvatio da samo Štromarovim projektima Varaždinska županija može naprijed Foto: HNS Varaždinske županije

HNS: Čačić shvatio da samo Štromarovim projektima Varaždinska županija može naprijed

Varaždinske vijesti | 24.11.2018. u 19:55h | Objavljeno u Aktualno

Radimir Čačić jučer je Vladi predložio da na cijelu Hrvatsku iskopira projekt Predraga Štromara, navodi se u priopćenju kojeg potpisuje Ured za odnose s javnošću HNS-a Varaždinske županije.

- Radimir Čačić, župan Varaždinske županije koji u svom mandatu ima samo tri projekta, kupnja starog dvorca, šatora i balona, jučer se uključio u raspravu oko besplatnih udžbenika.
Varaždinski župan tako je na prijedlog zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da se svim školarcima u Hrvatskoj osiguraju besplatni udžbenici, ponudio rješenje koje je osmislio i realizirao aktualni potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.
HNS Varaždinske županije stoga pozdravlja to što je Čačić shvatio da Varaždinska županija samo sa Štromarovim projektima može naprijed. Zato predlažemo županu da nastavi sa svim Štromarovim projektima, uključujući i ovaj o besplatnim udžbenicima, kad već svoje projekte nema.
Varaždinska županija još od 2014. provodi projekt besplatnih udžbenika za sve osnovnoškolce.
Konkretno, odluka o besplatnim udžbenicima je na inicijativu tadašnjeg župana Predraga Štromara donesena na županijskoj skupštini u studenom 2014. godine, da bi se taj projekt nastavio do sada.
HNS Varaždinske županije podržava sve one projekte koji doprinose razvoju obrazovanja i svaka uložena kuna u obrazovanje je ulaganje u budućnost. Stoga podsjećamo kako je Varaždinska županija za vrijeme Predraga Štromara prva uvela STEM u učionice, a moramo podsjetiti i koliko se napora uložilo da bi se zaustavila suluda odluka bivšeg ministra obrazovanja Šustara da se ukine sufinanciranje prijevoza za srednjoškolce. HNS se uvijek zalagao za društvo temeljeno na jednakim šansama za sve, stoga apeliramo na župana Čačića da, osim što se stalno hvali projektima pokrenutima u Štromarovo vrijeme, napokon počne raditi i ulagati u obrazovanje.
I na kraju, teško je odlučiti je li tužnije to što zagrebački gradonačelnik Bandić, koji je u zagrebačkom gradskom proračunu smanjio sredstva za školstvo, predlaže Vladi da osigura svim učenicima besplatne udžbenike, ili to što mu moralne prodike drži varaždinski župan Čačić koji ne radi ništa - naveli su u priopćenju HNS-ovci Varaždinske županije