"HDZ čvrsto stoji iza odluke o izgradnji kulturnog centra u Cestici" Foto: HDZ Varaždinske županije

"HDZ čvrsto stoji iza odluke o izgradnji kulturnog centra u Cestici"

Varaždinske vijesti | 11.10.2019. u 13:01h | Objavljeno u Aktualno

Općinski odbor HDZ-a Cestica reagirao je na priopćenje Općinske organizacije SDP-a Cestica.

Podsjetimo, cestički SDP naveo je da se Općina cestica sve više zadužuje i poručio da SDP, kao dosadašnji koalicijski partner HNS-a, u tome ne želi sudjelovati.

>> Rodeš: Općina Cestica sve se više zadužuje i SDP u tome ne želi sudjelovati

Priopćenje koje potpisuje predsjednik Općinskog odbora HDZ-a Cestica Tomislav Lazar prenosimo u cijelosti:

"Potaknuti priopćenjem SDP-a Cestica u kojem se čude kako njihov koalicijski partner HNS svojevoljno donosi odluke bez da se njih uključi u odlučivanje, moramo reagirati i pohvaliti gospodu iz SDP-a. Pozdravljamo njihovu hrabrost što su javno izgovorili istinu i priznali kako se njih ništa ne pita već 10 godina od kad kako sami navode „sudjeluju u općinskoj vlasti“.

Nakon dugih 10 godina, konačno su izašli iz sjene i čuje se neki njihov stav. Šteta je jedino što su odlučili prelomiti svoju koaliciju na projektu koji je bitan za Općinu Cestica, a to je izgradnja dugo iščekivanog kulturnog centra. Baš na ovom projektu je SDP odjednom odlučio da treba uvesti štednju i za taj projekt njihovi vijećnici nisu htjeli dići ruku.

HDZ Općine Cestica potpuno je suprotnog stava. Vijećnici HDZ-a ovaj put podržali su i čvrsto stoje iza odluke o zaduživanju kako bi se kulturni centar vrijedan 5,8 milijuna kuna mogao izgraditi. Tim izglasavanjem NISU podržali načelnika Korotaja, nisu podržali HNS, podržali su samo projekt koji je bitan za Cesticu.

Zadnjih šest godina baš u svim strategijama razvoja Općine Cestica upravo izgradnja kulturnog centra se najčešće spominje. Vijećnici svih boja jednoglasno su podržali proračun za 2019. godinu u kojem je stavka za tu investiciju bila planirana, ali sad kad konačno treba preuzeti odgovornosti i nešto napraviti, SDP poručuje svojim biračima da su se oni samo šalili kad su pred izbore na letku oglašavali izgradnju centra.

Pritom se pravdaju da žele „zaustaviti trend zaduživanja“ Općine Cestica. Prije tri godine kada je zaduženost bila osjetno veća i kada je HDZ na istu upozoravao, od njih se nije čulo ni glasa jer su bili na drugoj strani.

Valja podsjetiti i da Vlada Andreja Plankovića, ne praveći razliku tko je s kim na kojoj strani i participira li HDZ u izvršnoj vlasti na razini jedinica lokalne samouprave, ulaže u projekte koji su od ogromnog značaja za stanovništvo. Tako se na području Općine Cestica provode projekti rekonstrukcije nasipa Otok Virje u vrijednosti od 26 milijuna kuna, kao i Aglomeracija na području Cestice u vrijednosti od 75 milijuna kuna."