Habijan: Zdravlje naših građana ne može više čekati

N.P. | 8.5.2017. u 19:58h | Objavljeno u Aktualno

Damir Habijan, kandidat HDZ-a za gradonačelnika Grada Varaždina, je zajedno sa svojim zamjenicima, održao presicu na kojoj je istaknuo da Varaždinke i Varaždinci moraju imati dostupnu kvalitetnu zdravstvenu skrb u Varaždinu jer je nedopustivo da po nju moraju odlaziti u susjedne županije.
-To je, nažalost, zasluga i nebriga ove aktualne županijske, ali i gradske vlasti - istaknuo je Habijan.

Povod presice bila je objava Alena Kišića, kandidata za gradonačelnika, u kojoj navodi svoju viziju i prioritete u razvoju Opće bolnice Varaždin.

- Volio bih da je ta volja i energija kandidata za gradonačelnika Grada Varaždina, Alena Kišića, za brigom Opće bolnice Varaždin, postojala za vrijeme kad je bivša Uprava s doktoricom Sanjom Zember organizirala veliki humanitarni koncert u varaždinskoj Areni, a nitko od članova Upravnog vijeća iz redova SDP-a, nitko formalno od članova županije kao osnivača Opće bolnice Varaždin nije bio prisutan - istaknuo je Habijan.

Kandidatkinja za zamjenicu gradonačelnika, dr. Sanja Zember, osvrnula se na potrebe Opće bolnice Varaždin.

- Nepobitna je činjenica da se zdravstvena usluga vrlo teško odvija u infrastrukturno lošim prostorima. Mogućnost dobivanja financijskih sredstava iz EU fondova bila je prilika Općoj bolnici Varaždin da organizira hitni objedinjeni bolnički prijem, ulaganje u dnevne bolnice jednodnevne kirurgije. Prioritet je osmisliti dobar projekt i nakon toga aplicirati prema EU sredstvima. Nužan je i novi centralni operacijski blok, nužno je ulaganje u prostore transfuzije, nove sterilizacije, jedinice intenzivnog liječenja i psihijatrije, kao i prostore fizikalne medicine. Smatram da je nužno pronaći mjere, proaktivne i stimulativne, a ne represivne kako bi se održao zdravstveni sustav - rekla je Zember.

Kandidat za zamjenika gradonačelnika Grada Varaždina, Denis Čupić, rekao je da je Kišić očigledno vrlo detaljno pročitao njihov program jer se odjednom počeo zalagati za sve ono za što se zalažu i oni, između ostalog i zdravstvo.

- Aktualna županijska vlast je napokon shvatila da Varaždin postoji. Ja bih vrlo rado da je tako bilo i zadnje četiri godine, da nisu samo slijepo gledali kad su državne institucije odlazile iz Varaždina. Varaždinska županija mora akcentirati Varaždin kao pravog partnera jer Grad Varaždin u ovoj županiji nikad nije imao pravu podršku županijske vlasti. On nikad nije imao pozornost koju je trebao imati, a sada neki od aktera županijske vlasti u lovu na svoje mandate u Varaždinu odjednom pokazuju interes za njega - istaknuo je Čupić.