Habijan odgovara na prozivke i upozorava da se "Grad ponovno pokušava uvući u močvaru"

| 29.7.2019. u 15:00h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina HDZ-ov Damir Habijan odgovara na prozivke iznesene na njegov račun u jednom lokalnom mediju te na navode gradonačelnika Čehoka prema kojima je bio upoznat s nagodbom s Ekos Holdingom.
Pritom Habijan odlučno odbija da je prije bio upoznat s bilo kakvim prijedlogom nagodbe s Ekos Holdingom pa i s „kompromisnim“ od 26 milijuna kuna, a da se potom predomislio.
- Tako je rečeno na Gradskom vijeću, kada smo tijekom aktualnog sata imali, rekao bih, igrokaz za koji je pomno odabran trenutak. Naime, vijećnik i potpredsjednik Gradskog vijeća Davor Patafta postavljao je pitanja gradonačelniku, a ja sam kao predsjednik Gradskog vijeća to mogao samo slušati i gledati, iako se zapravo radilo o meni. Kako su pri tome iznošene neistine, morao sam posebno sazvati novinare da na to ukažem, odnosno objasnim da nije točno, veli nam Habijan.
Naglašava da je presudu varaždinskog Trgovačkog suda dobio, kao i svi ostali vijećnici, tek prošli tjedan, tijekom sjednice, tako da je to jedan od ključnih razloga zašto nije sazvao sjednicu Gradskog vijeća.
- U vezi nepravomoćne presude nazvali su me telefonom tek zadnjeg dana za podnošenje žalbe, 26. lipnja, i to oko 12.30 ili 13 sati. Tada mi je rečeno da u Gradu razgovaraju o nagodbi i žalbi, pri čemu je gradonačelnik rekao da se nema smisla žaliti, budući da razloge za žalbu ne vidi ni odvjetnik Jelaković, koji je zastupao Grad Varaždin u sporu s Ekos Holdingom. Budući da nisam imao ni presudu niti sam poznavao spis, nisam ništa mogao reći kao pravnik jer nisam bio upoznat s predmetom. Kako bih mogao reći svoje stručno mišljenje o nečemu što ne poznajem? Osim toga, rečeno mi je da je Upravno vijeće Javne ustanove Gradski stanovi prihvatilo da se ne ide sa žalbom. U to sam povjerovao i to je moja pogreška. Naime, tjedan dana kasnije, tijekom sastanka HDZ-a, saznao sam da se zadnjeg dana žalbe s početkom u 14.15 sati sastalo Upravno vijeće JUGS-a, koje je većinom bilo za žalbu, nakon čega dolaze Avar i Jelaković i onda se stav mijenja, ali ravnatelj ipak ne skriva zabrinutost što će biti ako žalba izostane. A meni je sat i pol prije početka tog sastanka jasno rečeno da je JUGS već dao suglasnost da se ne podnosi žalba, odnosno ide u nagodbu, ukazuje Habijan te dodaje da je zadnjeg dana žalbe nešto iza 15 sati dobio elektronsku poštu od odvjetnika Jelakovića u kojoj stoji da Grad Varaždin prihvaća prijedlog nagodbe Ekos Holdinga koju nikad nije ocijenio prihvatljivom niti je za nju dao suglasnost, odnosno to nije ni od njega traženo.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti