Dom zdravlja u Varaždinskim Toplicama u energetsku obnovu "tešku" gotovo četiri milijuna kuna Foto: ŽO Reformisti

Dom zdravlja u Varaždinskim Toplicama u energetsku obnovu "tešku" gotovo četiri milijuna kuna

IHR/Varaždinske vijesti | 20.3.2019. u 17:08h | Objavljeno u Aktualno

- Dom zdravlja u Varaždinskim Toplicama nije doživio značajnije rekonstrukcije što se tiče energetske obnove otkad je izgrađen 1976. godine, osim zamjene krovnog pokrova 2006. godine i zamjene dijela stolarije 2010. godine. Za energetsku obnovu zgrade Doma zdravlja u Varaždinskim Toplicama, ukupne vrijednosti 3,914.948,60 kuna odobrena su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 1.627.731,96 kuna, a preostalu razliku u visini od 2.287.216,64 kn osigurat će Dom zdravlja i Varaždinska županija. Ovom obnovom bitno će se smanjiti potrošnja energije, te će objekt iz sadašnjeg energetskog razreda G prijeći u razred D, pa će se dugoročno gledano zapravo kroz uštede energije koje će se na takav način postići otplatiti iznos sredstava koji će Dom zdravlja i Varaždinska županija uložiti u energetsku obnovu – istaknuo je ravnatelj Doma zdravlja Varaždinske županije Renato Podbojec danas u Varaždinskim Toplicama, gdje su Reformisti obilježili Svjetski dan oralnog zdravlja.

Čak devedeset posto stanovnika svijeta u opasnosti je od nekog oblika bolesti zuba u tijeku života, a ovaj dan obilježava se upravo zbog podizanja svjesnosti o važnosti programa prevencije, otkrivanja oralnih bolesti i njihova liječenja.

Reformisti su u Varaždinskim Toplicama Svjetski dan oralnog zdravlja obilježili druženjem sa sugrađanima te im tom prilikom podijelili četkice za zube, kako bi na simboličan način sudjelovali u prevenciji bolesti zuba.Predsjednik Reformista iz Varaždinskih Toplica, Željko Bedeković, naglasio je kako je zadovoljan današnjom akcijom, ali i najavljenom energetskom obnovom što će utjecati na bolju kvalitetu života svih Topličanci.

VT22.jpg