Općina Petrijanec saslušala prijedloge Savjeta mladih Varaždinske županije

VV | 19.1.2021. u 16:51h | Objavljeno u Našim krajem

Prošle subote, 16. siječnja, na inicijativu Savjeta mladih Varaždinske županije održan je zajednički sastanak s Općinom Petrijanec na temu djelovanja Općine u pogledu politika za mlade u vrijeme krize uzrokovane COVID-19. Sastanku su ispred Savjeta mladih Varaždinske županije sudjelovali predsjednik Lovro Lukavečki i potpredsjednik Fran Ježić te članovi Petra Korpar i Mihael Slunjski, a ispred Općine Petrijanec načelnik Željko Posavec.

Savjet mladih Varaždinske županije je još prošle godine, početkom krize uzrokovane virusom COVID-19 inicirao javnu raspravu i predložio konkretne mjere za pomoć mladima koji su se našli u nezavidnoj poziciji. Današnji sastanak nastavak je svih dosadašnjih aktivnosti te su prezentirani konkretni prijedlozi poput sufinanciranja privatnog smještaja ili smještaja u studentskim domovima za one studente koji se nalaze u teškoj financijskoj situaciji uzrokovanoj nastalom krizom. Dodatno, jedna od tema je bila pomoć mladima u sektoru poduzetništva kroz program kreditiranja Poduzetništvo mladih, žena i početnika HBOR-a.

- Ovo je samo jedan od niza sastanaka koje smo održali s predstavnicima gradova i općina u našoj županiji. Smatramo kako je izuzetno važno u ovoj situaciji razmišljati o mladima kao društvenoj skupini koja je dosta pogođena ovom krizom. Mladi nikako ne smiju biti marginalizirani u ovoj krizi i mi ćemo se pobrinuti da ne budu zaboravljeni - istaknuo je tom prilikom Lovro Lukavečki, predsjednik Savjeta mladih Varaždinske županije.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavecrekao je kako Općina Petrijanec i u korona krizi nije zaboravila na mlade. Općina nastavlja sa stipendijama za učenike srednje škole i studente. U proračunu za 2021. godinu je osigurano za tu namjenu 300.000 kuna. Također našim poduzetnicima omogućili smo oslobođenje komunalne naknade za ono razdoblje kada im je bilo onemogućeno raditi.

- Zahvaljujem Savjetu mladih Varaždinske županije koji je izrazito aktivan na inicijativama i dobrim idejama - dodao je Posavec.

Savjet mladih Varaždinske županije u narednom razdoblju nastojat će komunicirati preporuke za mlade sa što više jedinica lokalne samouprave te se očekuju dodatni sastanci.