Čehok na VTV-u najavio kandidaturu za gradonačelnika Varaždina: To je moja dužnost

D.P./VTV | 13.4.2017. u 21:15h | Objavljeno u Aktualno

Nakon dugog nagađanja i izbjegavanja direktnog odgovora Ivan Čehok je napokon, večeras u programu VTV-a televizije, javno najavio svoju kandidaturu za gradonačelnika Grada Varaždina.

Čehok je u gostovao u emisiji VTV-a Otvoreni studio gdje je kazao kako će kompletan program, listu i zamjenike, predstaviti u utorak.

Ipak, otkrio je kako će mu jedan zamjenik biti nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar s kojim je "kliknuo".

Čehok je kao okosnicu svog programa najavio strategiju iskrenosti.

- Ljudima ćemo dati točne rokove unutar kojih možemo nešto napraviti - pojasnio je Čehok koji je najavio kako će na izbore ići sa širokom nestranačkom listom s ljudima koji nisu politički obojeni niti stranački opredijeljeni.

Čehok je kazao kako je o kandidaturi počeo razmišljati tek nakon što se u nekoliko anketa pokazalo kako ima veliku podršku građana.

- Kad prolazim gradom ljudi me zaustavljaju, pozitivno regiraju i to je velika odgovornost i ja to ne mogu prešutjeti. Naravno, morao sam mnogo stvari uzeti u obzir. I obitelj i prijatelje, ali mislim da nemamo pravo na takvu komociju u životu i ako vam građani daju takvu potporu, sigurno da je i moja dužnost da na to odgovorim - kazao je Čehok koji smatra da sudski postupci koji se vode protiv njega neće biti teret u borbi za vlast.

- Postupci se vode već godinama i polako se pokazuje kako od svega toga neće biti ništa - kazao je uvodnom dijelu emisije Čehok.

Podsjetimo, protiv Ivana Čehoka se vode tri kaznena postupka.

Tereti ga se kako je zajedno s Davorom Pataftom, T. Kezeljom i drugima zlouporabio položaj i ovlasti te je potpisao Ugovor o interventnom odvozu otpada iz Brezja čime je Grad Varaždin oštetio za 31,5 milijun kuna.

Tereti ga se da je zajedno s Miroslavom Bunićom i drugima u ime Grada potpisivao štetne ugovore kojima se pogodovalo tvrtkama Zagorje i Zagorje-Tehnobetom, a čime je za Grad Varaždin počinjena šteta od 6,1 milijun kuna, a u tijeku je i kazneni postupak zbog zamjene zemljišta između Parkova i Grada Varaždina gdje je Grad Varaždin oštećen za 6,3 milijuna kuna.

Označeno u