Čehok Kišiću: Grad nije izdao dozvolu za VTC, to je laž!

VV | 1.6.2017. u 19:59h | Objavljeno u Aktualno

Kandidat za gradonačelnika Varaždina Ivan Čehok poslao je reagiranje na priopćenje drugoga kandidata za gradonačelnika Alena Kišića, koji ga je optužio da je nelegalno omogućio gradnju VTC-ove zgrade u Varaždinu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Kao i u završnici kampanje u prvom krugu, g. Kišić ponovno na prljav i podmukli način iznosi neistine o meni. Potpuna je laž da je grad, neko gradsko tijelo, pročelnik a ponajmanje ja kao gradonačelnik izdao Stanoingu građevinsku dozvolu za objekt VTC u Kozarčevoj ulici.
Dozvole je 2007. izdavala državna uprava i grad jednostavno s time nije imao baš ništa.
Naprotiv, upravo Gradsko vijeće i ja osobno smo donijeli novi GUP grada kojim je onemogućeno da se takvi objekti grade u blizini postojećih naselja, ali je građevinska dozvola za VTC izdana prije toga, dakle po starom GUP-u.
Isto tako, što može potvrditi nekoliko vijećnika tadašnjega Gradskoga vijeća, upravo sam ja tražio od nadležnoga Ministarstva da se preispita ta dozvola, ali to Ministarstvo nije nikada učinilo.
Nadalje, laž je da postoji optužnica u kojoj stoji da me je Stanoing podmitio kao što ne postoji nijedna optužnica protiv mene u kojoj bi se spominjao VTC.
Ovime g. Kišić pokazuje ne samo da nema pojma o tome što se događalo u Varaždinu 2007., nego da je spreman na najgore laži i klevete kako bi ocrnio političkoga suparnika. No, srećom, građani Varaždina su prepoznali da se radi o čovjeku koji je spreman na klevete, laži i pljuvanja po suparniku pa kao kulturni i demokratski svjesni građani sigurno ovakvome kandidatu neće pokloniti svoje povjerenje."

S poštovanjem

Dr. Ivan Čehok