Čačić: Zbog nesposobnosti župana i gradonačelnika imamo ekološku bombu

vv | 9.9.2016. u 09:15h | Objavljeno u Aktualno

U Kninu su se našli Milan Bandić, Radimir Čačić i Ljubo Jurčić sa suradnicima i to, kako su priopćili, na prvoj sjednica buduće Vlade.

- Nakon intoniranja državne himne, minutom šutnje odana je počast svim poginulim braniteljima, a potom se uvodnim riječima obratio budući premijer Bandić koji je podsjetio da su u toj istoj dvorani tadašnji predsjednik Tuđman i generali pisali povijest, priopćili su.

Bandić je također naglasio da danas - da bi pobijedili u domovinskom miru - moramo ponovno osloboditi Hrvatsku.

 - Osloboditi je od neznanja, nekompetencije, podobnosti, poslušnosti, podjela, lažnih obećanja, ispraznih rješenja i bipolarne političke scene koja je nanijela puno zla ovom narodu, ustvrdio je Bandić.
Nakon njegovog uvodnog izlaganja, kako se naveli, ministri nove Vlade predstavili su glavne smjernice rada po ministarstvima. Među njima i Radimir Čačić koji će biti, čini se, ministar zaštite okoliša i prirode jer je najavio promptno zbrinjavanje 130.000 tona varaždinskog smeća.

-Zbog nesposobnosti župana Varaždinske županije i gradonačelnika Varaždina te nedostatka autoriteta prema nadležnom ministarstvu i ministru, ovakvu ekološku bombu nije moguće riješiti na razini jedinica lokalne samouprave. Stoga odgovornost mora preuzeti država i ulaskom u vladu, ovaj problem ću riješiti odmah, na početku mandata. Druga točka na kojoj ću odmah inzistirati je pokretanje infrastrukturnog projekta brze pruge od Zagreba, preko Krapine, Lepoglave i Varaždina do Čakovca. Izgradnja ove pruge povećat će kvalitetu života stanovnika sjevera Hrvatske i potaknut će gospodarski razvoj Krapinsko-zagorske, Varaždinske i Međimurske županije. Nova vlada bit će orijentirana ka policentričnom razvoju, decentralizaciji financijskih sredstava, ovlasti, ali i odgovornosti jedinica lokalne i regionalne samouprave“, rekao je predsjednik reformista u Kninu.

Označeno u