Radimir Čačić Foto: Krešimir Đurić

Čačić će podržati Plenkovića: Ne idemo ni u kakvu koaliciju, mi smo i prošli put projektno podržali Vladu

VV/SD | 6.7.2020. u 15:29h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Iako je nezadovoljan rezultatima izbora, predsjednik Narodne stranke - Reformisti, Radimir Čačić je spreman učiniti što je i HNS-ov predsjednik Predrag Štromar najavio, a to je da će podržati aktualnog premijera Andreja Plenkovića da u novom sazivu Hrvatskog sabora krene u sastavljanje vlade za što su mu potrebna 76 potpisa.

Jednostavnom računicom, Plenković raspolaže već sa 66 potpisa, koliko je dobio na ovim izborima, a uz jedan potpis NS Reformista, jedan potpis HNS i osam potpisa nacionalnih manjina, imat će potrebnih 76 za sastavljanje nove vlade. Čačić se već čuo s Plenkovićem koji mu je prema njegovim riječima potvrdio ovu računicu.

- Da, čuli smo. Mi ne idemo ni u kakvu koaliciju. Mi smo i prošli put projektno podržali Vladu i još sam ranije rekao da ćemo ga podržati ako lijevi centar ne bude u stanju izboriti se za šansu. Mi smo spremni razgovarati i mi tu nemamo nikakvih uvjeta. Imamo one koje smo javno obznanili. Dakle, ravnopravni status sjevera zemlje, projekti ovog područja, gdje su birači koji su iza nas stali, te opći civilizacijski standard. Drugim riječima, ne želimo nikakve Hasanbegoviće, Zekanovićeve, Glasnoviće, da više ne navodim sve što bi tome još trebalo dodati. Ne želimo ni pomišljati da bi se družili s takvo ekipom ili blizu takvih ljudi. Jedan normalni, moderni, demokratski desni centar je nešto što je za Hrvatsku dobro. I to ćemo mi apsolutno podržati. On je stvar već riješio. On sada ima potpise za Vladu. To ne mislim, već znam. Osim nas, jedan iz HNS-a i osam manjinaca, što je 76 koliko mu i treba - rekao je Čačić za Slobodnu Dalmaciju.

- Ponovno sam izabran, ali u Sabor neću. Ići će moja zamjenica, druga s liste, Natalija Martinčević. Inače, ovo mi je sedmi put da dobivam povjerenje birača. I da, još uvijek sam najdugovječniji čovjek u hrvatskoj politici - rekao je i potvrdio glasine i uoči izbora da će umjesto njega u sabor Natalija Martinčević.