Brojne aktivnosti i humanitarni rad UDVDR Podružnice Varaždinske županije

Varaždinske vijesti | 28.2.2021. u 15:55h | Objavljeno u Aktualno

U Novom Marofu UDVDR Podružnica Varaždinske županije održala je svoj Izvještajni sabor. Zbog epidemioloških mjera sabor je održan sa smanjenim brojem delegata. Na saboru je bio 21 delegat iz ogranaka i klubova koji su pod podružnicom. Na saboru kao gost bio je nazočan i saborski zastupnik te gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Izvještajni sabor kao domaćin otvorio je predsjednik ogranka Novog Marofa Miro Sabolić. Rad Sabora vodilo je radno predsjedništvo kojim je predsjedao Tihomir Buden sa članovima Slavko Čečura i Miro Sabolić i zapisničarkom Višnjom Kunić. Nakon usvajanja Poslovnika o radu Sabora i izvješća verifikacijskog povjerenstava kojega je podnio Anđelko Horvat, predsjednik podružnice Branko Družinić podnosi svoja izvješća.

Prvo izvješće se odnosilo na humanitarne aktivnosti podružnice gdje je predsjednik Družinić izvijestio da je podružnica u 2020. godini kroz projekat "Pomozimo djeci Hrvatskih branitelja kupnjom informatičke opreme" donirala tri prijenosna računala.

Nakon toga podneseno je izvješće o radu za proteklu godinu. U izvješću je navedeno da su sve planirane aktivnosti unatoč pandemiji i pridržavanja propisanih epidemioloških mjera odražene. Nakon toga predsjednik Nadzornog odbora Zdravko Maltarski i predsjednik Suda časti Josip Popijać podnose svoja izvješća. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena.

Nakon toga predsjednik podružnice Branko Družinić iznio je plan rada i financijski plan za 2021. godinu. Uz naveden aktivnosti za 2021. godinu predsjednik je u izvješću naveo da je podružnica pisala projekte i programe prema MHB i to tri za obilježavanje okruglih obljetnica i to Borovo selo, VRO Alfa 91 i memorijal-Ni sjene više nema kao i tri programa Međugorje 2021, Vukovar i Škabrnja-30 godina tuge i ponosa i dokumentarni film-Zaboravljena mladost.

Nakon podnesenog plana rada koji je jednoglasno prihvaćen podijeljene su zahvalnice Stjepanu Leskovar i Antunu Detelj za svoj doprinos u radu udruge. Na kraju sabora obratio se je saborski zastupnik i gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te pohvalio rad udruge.