Bosilj: "Građevinska inspekcija zatvorila gradilište nakon moje prijave – Čehok je opet lagao" Foto: SDP Varaždin

Bosilj: "Građevinska inspekcija zatvorila gradilište nakon moje prijave – Čehok je opet lagao"

VV | 24.2.2021. u 17:07h | Objavljeno u Aktualno

- Na temelju moje prijave od prošlog četvrtka, jučer popodne je građevinska inspekcija zatvorila gradilište novog parkinga u Trakošćanskoj ulici. Nažalost, ponovo se po ne znamo koji put u mandatu Ivana Čehoka, radi i ruši bez potrebnih dozvola i uz sumnje na nezakonitosti i pogodovanje - ustvrdio je kandidat SDP-a za varaždinskog gradonačelnika dr. sc. Neve Bosilj koji kaže kako je sve još gore.

- Gradonačelnik u prikrivanju svojih nelegalnih projekata služi se lažima kako gradskim vijećnicima, tako i cjelokupnoj javnosti. Na moje vijećničko pitanje postavljeno na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća u ponedjeljak ima li Grad sve potrebne dozvole za ovaj zahvat u Trakošćanskoj, gradonačelnik je lagao. Naravno, danas nakon zatvaranja gradilišta jasno je da je Čehok uhvaćen u laži i da je krenuo u izgradnju ionako bespotrebnog parkinga bez potrebnih dozvola. Tek nakon što su shvatili da im ovaj put njihov naum neće uspjeti, panično su krenuli u pribavljanje glavnog projekta i prijavu gradilišta kako bi pokrili svoj očito forsirani predizborni projekt - rekao je Bosilj i dodaje da je varaždinski gradonačelnik i njegova vlast primjer svega lošega u društvu umjesto da budu primjer zakonitosti u radu.

- Očito je uzaludno očekivati tako nešto od gradonačelnika koji je nepravomoćno osuđen na dvije godine zatvora i ima još nekoliko optužnica u kojima je optužen da je oštetio grad za milijunske iznose. Srećom, naše Varaždinke i Varaždinci kojima je dosta ovakve vlasti svojim su protestima, pa čak i svojim tijelima, uspjeli spriječiti nepotrebno rušenje drveća i zaustaviti bagere. Hvala im na tome, ponosan sam da smo svi zajedno uspjeli spriječiti ponižavanje i devastaciju našeg Varaždina - zaključio je Bosilj.

Označeno u