Bilić (SDP): "Imati jednog saborskog zastupnika iz Varaždinske županije nije neuspjeh, to je meganeuspjeh" Foto: Arhiva VV

Bilić (SDP): "Imati jednog saborskog zastupnika iz Varaždinske županije nije neuspjeh, to je meganeuspjeh"

IHR/Varaždinske vijesti | 7.7.2020. u 17:26h | Objavljeno u Aktualno

- Izbori su pokazali da nas građani nisu smatrali dovoljno dobrim da daju povjerenje Restart koaliciji. Najveću odgovornost ne snosim ja koji sam glasao za SDP, nego oni koji su sudjelovali u kreiranju lista i svi bliski predsjedniku Bernardiću. Europarlamentarne izbore nosili su Biljana Borzan i Tonino Picula, a predsjedničke Zoran Milanović. Inzistiralo se da Bernardić treba nositi parlamentarne izbore. Možda je to bilo dobro za SDP, ali ne i za građane. Ako je predsjednik stranke prihvatio odgovornost za SDP-ovu politiku koja je na izborima doživjela poraz od građana, onda bi najuže vodstvo SDP-a, oni koji su sudjelovali u kreiranju lista te predsjednici županijskih organizacija trebali isto snositi odgovornost - komentirao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić (SDP) rezultate parlamentarnih izbora, a o čemu je bilo riječi i na današnjoj konferenciji županijskog SDP-a.

Podsjetio je kako upravo izbori pokazuju koliko programi vrijede građanima, no SDP je, navodi, na to zaboravio što se vidjelo i u III. izbornoj jedinci.

- Očekivalo se osam, devet mandata, a ostvarili smo šest. U tih šest imamo jednog saborskog zastupnika iz Varaždinske županije, dok ih HDZ, primjerice, ima tri. To nije neuspjeh, to je meganeuspjeh - ustvrdio je Bilić.

Osvrnuo se i na preferencijalne glasove koje su osvojili kandidati s liste Restart koalicije u III. izbornoj jedinici, između ostalog i na međimurskog župana Matiju Posavca, koji je u Varaždinu dobio više glasova nego sam predsjednik varaždinskog SDP-a Marković. Prema podacima DIP-a, međimurski župan koji je kao nezavisni kandidat bio drugi na listi Restart koalicije u Varaždinu je osvojio 1.259 glasova, a Marković, koji je u utrku za Sabor išao s osmog mjesta na listi, osvojio je 1.085 glasova.

- Nisam jalan na njihov uspjeh i nemam nikakvih ambicija da postanem predsjednik županijskog SDP-a, ali mi je stalo do mladih, perspektivnih ljudi u SDP-u. Stvari se mogu mijenjati i želim da SDP bude bolji. SDP-u treba restart - poručio je Bilić.

Označeno u