Bedeković demantira izjave svog stranačkog šefa Čačića!? Tko je u pravu, Čačić ili Bedeković?

vv / grad varaždinske toplice | 21.1.2021. u 08:08h | Objavljeno u Aktualno

- Jedno je kada u želji da stekneš nekoliko jeftinih političkih bodova izvrćeš činjenice kako tebi odgovara. No, dok svojim izjavama demantiraš svog stranačkog šefa, u isto vrijeme i župana, onda se postavlja veliko pitanje tko je u pravu, odnosno tko govori neistinu. A upravo je to napravio gradski vijećnik Varaždinskih Toplica, Željko Bedeković, koji je u stranačkom priopćenju rekao kako je početak izgradnje Nacionalnog rehabilitacijskog centra za pacijente s ozljedama kralježničke moždine u sklopu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice zasluga isključivo varaždinskog župana i Varaždinske županije, navode u Gradu Varaždinske Toplice u reakciji i na tvrdnju da "Grad Varaždinske Toplice predvođen gradonačelnicom Dragicom Ratković ne prati projekte Specijalne bolnice sa razvojem lokalne sredine u mjeri koja je potrebna", kako su ustvrdili toplički Reformisti.

U Gradu Varaždinske Toplice naglašavaju da takva tvrdnja ne bi bila čudna da upravo Bedekovićev stranački predsjednik i aktualni župan Radimir Čačić nema suprotan stav.

- Ovo današnje financiranje je 83 milijuna Europe, 24 milijuna Ministarstvo zdravstva i vlastita sredstva 5,7 milijuna. Po strukturi vidite da su Europa i država stala iza ovog projekta koji je državni, o tome nema spora“, izjava je župana Čačića od 12. studenog prošle godine prilikom potpisivanja ugovora za izgradnju spomenutog centra. Štoviše, župan je javno pohvalio i Vladu kao i sve one koji su godinama radili i davali podršku ovom projektu.

-Zahvaljujem na angažmanu i ravnatelju dr. Kovačiću, njegovom zamjeniku Mihaliću, saborskom zastupniku Stričaku, mojem zamjeniku Vugrinu, kao i svima drugima koji su godinama radili na ovome projektu“, dio je Čačićeve izjave koju je mladi Bedeković svojim javnim istupom i izjavama demantirao, navode u Gradu.

- U ovom trenutku postavlja se pitanje: tko je u pravu? Župan Čačić koji je bez obzira na stranačku pripadnost javno zahvalio svim spomenutim osobama ili mladi Bedeković koji očito ili nije slušao župana prilikom potpisivanja ugovora, iako je stajao svega nekoliko koraka od njega, ili mu izjave župana i njegovog stranačkog šefa ne idu u prilog u ovoj situaciji? No na njima je da se o tome dogovore na nekoj od svojih stranačkih koordinacija, dok bi na izgradnju ovog centra prije svega trebalo gledati kao na veliku i značajnu investiciju koja se odvija na području grada Varaždinskih Toplica i koja znači daljnji razvoj našeg grada, ali i cijelog ovog kraja. Ovakva investicija u interesu je građana Varaždinskih Toplica i Varaždinske županije, a ne bi trebala biti interes pojedinaca u politici koji traže pozornost tamo gdje im nije mjesto, zaključuju.