Antolić Vupora u Saboru zatražila dodatnih 2 mil. kuna za OB Varaždin

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 09:05h | Objavljeno u Aktualno

- Kao saborska zastupnica ali i građanin Varaždinske županije izražavam žaljenje što Vlada RH-a, ali i ostali saborski zastupnici iz naše županije, nisu prepoznali potrebu i trenutak da Općoj bolnici Varaždin osiguramo dodatnih 2 milijuna kuna pomoći kako bi se nabavila dodatna zdravstvena oprema za što kvalitetniju skrb u liječenju zaraženih koronavirusom - istaknula je to saborska zastupnica SDP-a iz Varaždinske županije, Barbara Antolić Vupora, koja je amandmanom na izmjene proračuna zatražila dodatnih dva milijuna kuna za Opću bolnicu Varaždin.

- Opća bolnica Varaždin nedavno je apelirala odnosno zatražila financijsku pomoć za nabavku respiratora te ostalog zdravstvenog materijala kako bi sve većem broju zaraženih osoba COVID-om 19 mogla pružiti adekvatnu zdravstvenu brigu. Iz tog razloga kao saborska zastupnica amandmanom sam zatražila dodatnih dva milijuna kuna u državnom proračunu koji bi uvelike olakšao nabavku neophodne opreme - izjavila je Antolić Vupora dodajući da je predviđenih 620 tisuća kuna nedostatno što potvrđuje i aktualna situacija u bolnici.

Smatra da je ovime propuštena prilika da se financijski značajnije pomogne varaždinskoj bolnici.

- Posebno mi je žao što ovaj amandman nije dobio podršku svih zastupnika iz Varaždinske županije te III. izborne jedinice. Mislim da na ovakvim pitanjima ne bi trebalo biti stranačke podjele već prvenstveno treba gledati interes lokalne zajednice, u ovom slučaju potrebu i Opće bolnice Varaždin i velikog broja naših sugrađana koji su zaraženih COVID-im 19 - završila je saborska zastupnice Antolić Vupora.

antolic_vupora_amandman_ob_varazdin_11112020.jpg