Antolić Vupora: "Produljite moratorij na ovrhe, nedopustive su ovrhe obitelji usred zime" Foto: SDP

Antolić Vupora: "Produljite moratorij na ovrhe, nedopustive su ovrhe obitelji usred zime"

VV | 31.10.2020. u 12:44h | Objavljeno u Aktualno

- Ističe moratorij na ovrhe koji je Vlada u srpnju produljila na samo tri mjeseca zbog posebnih okolnosti pandemije izazvane korona virusom, a vladajući ne predlažu ništa kako bi se olakšalo građanima kojima prijete nove ovrhe – u svojem izlaganju u Saboru upozorila je zastupnica SDP-a Barbara Antolić Vupora.

Naime, SDP u Saboru ide sa zakonskim prijedlogom produljenja moratorija na ovrhe na novčanim sredstvima građana. Prema podacima FINA–e, od početka sljedećeg tjedna aktivirat će se preko 328.000 ovrha, što je strašan udar na građene.

- Procjenjuje se kako će desetine tisuća hrvatskih obitelji biti pod ovrhama ususret zime. SDP smatra kako je nedopustivo da Vlada jednostavno ignorira ovaj po mnogima najveći problem u Republici Hrvatskoj koji je i glavni razlog iseljavanja mladih obitelji iz naše zemlje. U petak saborska većina predvođena HDZ–om ima priliku pokazati političku volju i prihvatiti naše prijedloge. U protivnom, mnoge će hrvatske obitelji dolaskom hladnijih dana biti zavijene u crno i to zahvaljujući istoj stranci koja je gospodarski devastirala Hrvatsku. Prema podacima Eurostata, zadnjih 40 godina gospodarstva razvijenih europskih zemalja rasla su preko 300 posto, a hrvatsko 4 %. Možda u ovim brojkama leži i razlog zašto toliko hrvatskih građana grca u dugovima - istaknula je Antolić Vupora.