Miroslav Bubnjarić i Anđelko Mihalić Foto: VV arhiva

Anđelko Mihalić odlučio aktivirati mandat u kneginečkom Općinskom vijeću?

Varaždinske vijesti | 22.2.2020. u 09:35h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Politički život općine Gornji Kneginec uoči vikenda uzburkala ja objava Miroslava Bubnjarića (HDZ), koji je na svom Facebook profilu u petak napisao da od 20. veljače više nije predsjednik kneginečkog Općinskog vijeća.

- Poštovane građanke i građani Općine Gornji Kneginec, obavještavam Vas da od 20.02.2020. više nisam Predsjednik Općinskog vijeća Općine Gornji Kneginec, s obzirom da je Anđelko Mihalić odlučio aktivirati svoj mandat općinskog vijećnika. Da pojasnim, na posljednjim lokalnim izborima ja sam bio "časni" posljednji kandidat na listi, a Anđelko Mihalić nositelj liste te mi je on, odlučivši da ne želi biti predsjednik vijeća, predao mandat. Iz nepoznatog razloga, odlučio ga je aktivirati sada, godinu dana prije kraja mandata. To je njegovo zakonsko pravo, a ja s obzirom da nemam svoj mandat, više ne mogu biti niti vijećnik niti predsjednik vijeća - napisao je Bubnjarić.

- Zbog toga svega, ovim putem iskreno se zahvaljujem svim građankama i građanima naše Općine na podršci, suradnji ali i na kritikama. Svaka Vaša kritika navodila me na to da budem još bolji i predaniji u svojem radu. Zahvaljujem se te želim puno sreće i uspjeha u daljnjem radu načelniku g. Goranu Kaniškom, donačelniku g. Robertu Đuranecu, kolegicama i kolegama vijećnicima, svim zaposlenicima Općine, Knekoma i Dječjeg vrtića Bubamara. Posebna zahvala članovima i vodstvima svih udruga s područja Općine, bila mi je čast surađivati i sudjelovati u radu Vaših udruga - istaknuo je.

- Ovime moja priča i moj rad u društvenom i političkom životu Općine Gornji Kneginec ne prestaje, i dalje ću proaktivno i odgovorno kao član Hrvatske demokratske zajednice raditi na napretku naše Općine te promicati njen ugled i položaj. Za to ne moram biti ni vijećnik ni predsjednik vijeća, to je pitanje časti, lokalpatriotskih osjećaja te odgovornosti prema bližnjima i okolini - napomenuo je Bubnjarić.

- A onima koji Općinu Gornji Kneginec žele iskoristiti za svoje privatne, sebične interese, poručujem da su takve namjere kratkog vijeka, građani će znati ocijeniti ispravnost takvih postupaka - zaključio je Bubnjarić.

U komentarima sumještana, uglavnom iznenađenih ovom odlukom, javili su se i kneginečki načelnik Goran Kaniški te njegov zamjenik Robert Đuranec, koji su mu zahvalili na suradnji.

Anđelko Mihalić, bivši kneginečki načelnik i bivši saborski zastupnik, inače je predsjednik općinske organizacije HDZ-a Gornji Kneginec te predsjednik Županijskog odbora Kluba utemeljitelja HDZ-a "Dr. Franjo Tuđman" Varaždinske županije.

Screenshot_2020-02-22_Miroslav_Bubnjaric.jpg