Vinički načelnik potpisao ugovore za 46 studentskih i 10 srednjoškolskih potpora Foto: VV arhiva / ilustracija

Vinički načelnik potpisao ugovore za 46 studentskih i 10 srednjoškolskih potpora

Varaždinske vijesti | 12.11.2020. u 16:54h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Načelnik općine Vinica Marijan Kostanjevac potpisao je 46 ugovora o studentskim potporama te 10 odluka o potporama za učenike srednjih škola koji se školuju za deficitarna zanimanja.

Kako napominju iz Općine Vinica, ove godine zbog specifične i epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom nije moguće izvesti uobičajeno potpisivanje Ugovora kao prijašnjih godina te će tako studenti, ali i učenici, na kućne adrese dobiti ovjerene Ugovore, od kojih je obvezno jedan potpisani primjerak vratiti u Općinu Vinica.

- Žao nam je što se i ove godine ne možemo nakratko susresti kod potpisivanja Ugovora, ali slijedom propisanih mjera i epidemioloških preporuka, sigurnosti te zdravlja ljudi, primoreni smo na ovakav način izvršiti potpisivanje. Svi studenti koji studiraju u Varaždinskoj te susjednim županijama do kraja 2020. godine primat će potporu od 300 kuna, dok će se od 1. siječnja 2021. potpora povisiti za 100 kn i iznositi 400 kuna. Isto tako studenti koji studiraju u Zagrebačkoj županiji i ostalima do kraja godine potpora će iznositi 500 kuna, a od 1. siječnja 2021. godine će se povisiti na 600 kuna - izjavio je vinički načelnik Marijan Kostanjevac.