Učenicima OŠ Šemovec podijeljene diplome za završenu školu plivanja Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Učenicima OŠ Šemovec podijeljene diplome za završenu školu plivanja

VV | 12.7.2020. u 08:00h | Objavljeno u Društvo

Općina Trnovec Bartolovečki i ove je godine za učenike Osnovne škole Šemovec organizirala školu plivanja na varaždinskim Gradskim bazenima.

Kao i svake godine, škola je organizirana uz potporu i financiranje Općine, a polazili su je učenici 3. a i 3. b razreda, njih 22. Održana je od 2. do 6. ožujka, no zbog situacije izazvane pandemijom koronavirusa i prekida redovne nastave u školama, podjela diploma održana je u sklopu podjele svjedodžba učenicima na kraju školske godine.

Načelnik Zvonko Šamec pohvalio je učenike koji su bili veoma uspješni tijekom škole plivanja te zasluženo dobili diplome.

– Koliko je važno zbog sigurnosti naučiti plivati, mislim da ne trebamo posebno isticati, a tu je svakako bitan i razvoj motoričkih sposobnosti, kao i poticanje na bavljenje tjelesnom aktivnošću. Općina ovaj projekt provodi već duži niz godina, a nastavit će i dalje jer je interes djece velik – rekao je načelnik Šamec.

Ravnateljica Osnovne škole Šemovec Marina Hižak naglasila je kako učenici svake godine s nestrpljenjem čekaju početak škole plivanja.

– Interes je zaista velik, svi se učenici odazovu, a iskustva su uvijek pozitivna. Ove su godine nešto duže čekali na diplome, no bitno je da su ih u konačnici dobili kao nagradu za svoj trud – rekla je ravnateljica koja je uime škole zahvalila Općini što omogućava djeci da nauče plivati, ali i na svim ulaganjima u školstvo koja podižu standard obrazovanja u osnovnoškolskim ustanovama na području Općine.

Načelnik Šamec dodao je kako je ulaganje u obrazovanje zapravo ulaganje u budućnost, a time će se voditi i dalje.