Učenici Srednje škole Novi Marof uspješni na natjecanju "Best in English" Foto: Grad Novi Marof

Učenici Srednje škole Novi Marof uspješni na natjecanju "Best in English"

Varaždinske vijesti | 28.1.2019. u 09:04h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Učenici Srednje škole Novi Marof (Petar Tomorad, Patrik Šantek, Karlo Ipša, Matija Međeral, Sara Maltar, Rafael Koren, Leonardo Košćak, Lara Rušec, Elena Milak, Melanija Oštrek i Sara Kranjac) i njihove mentorice Kristina Kolar i Marina Halamek sudjelovali su drugu godinu za redom u natjecanju "Best in English".

Riječ je o online natjecanju koje je organizirano pod pokroviteljstvom Ministarstva obrazovanja Republike Češke, a kojim se provjerava razumijevanje engleskog jezika čitanjem i slušanjem te poznavanje jezičnih zakonitosti. Ove godine sudjelovalo je ukupno 21.110 srednjoškolaca iz 30 zemalja i 892 srednje škole, a od toga 2035 učenika iz Republike Hrvatske. Petar Tomorad iz Srednje škole Novi Marof osvojio je 1. mjesto u Republici Hrvatskoj i 13. mjesto u sveukupnom poretku.

Inače, europsko natjecanje u stranom jeziku za srednjoškolce "Best in English" je natjecanje koje povezuje tisuće učenika diljem Europe, kao i njihove profesore, a provodi se preko Interneta i otvoreno je za sve škole u Europskoj uniji i šire. Uspjeh Srednje škole Novi Marof na ovakvom natjecanju rezultat je marljivosti i predanosti učenika, ali i profesora koji svakim satom unaprjeđuju znanje svojih učenika.