Učenici OŠ Beletinec naučili kuhati juhu, ali i spremati rižoto

Napisao/la: Varaždinske vijesti -

I ove je godine nastavljena suradnja OŠ Beletinec i Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole Varaždin.

Naime, proteklog je tjedna prof. Lidija Vrbanić s troje učenika drugog razreda smjera prehrambeni tehničar odradila radionicu pripreme juhe od zelenih tikvica i butternut tikve. Radionica se odvijala u sklopu nastave domaćinstva uz prisustvo učiteljice Snježane Martinez (mješoviti uzrast, 2.-8. razred). Četrnaestero učenika je pralo, gulilo, rezalo, sjeckalo, miješalo i naravno kušalo ono što se skuhalo. Blagi, ali ipak opojni miris kuhanih juha proširio se hodnikom te pozvao i ostale učenike da se pridruže kušanju juha. Na taj način su svi učenici OŠ Beletinec upoznali jednostavnost pripreme juha, ali i njihovu važnost i hranjivost.

IMG_20181012_110007.jpg

Učenici 7. razreda i njihova razrednica Ljiljana Pereža odlučili su se pak okušati u pripremi ukusnog rižota s tikvicama. Obukli su svoje pregače, oprali ruke i krenuli na posao pri čemu je svaki od učenika dobio zadatak koji je uspješno odradio. Razrednica je bila tu da im objasni recept i pomogne oko pripreme jela. Kroz pripremu rižota učenici su naučili mnogo toga o namirnicama potrebnim za ovo jelo. Atmosfera je bila opuštena, ugodna i svi učenici su se zabavili. Uz zabavu, marljivo su odradili svoj posao i time napravili ukusan rižoto koji su s tekom pojeli!

IMG_0850.jpg

IMG_20181012_123021.jpg

IMG_20181012_123114.jpg

IMG_0846.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.