Učenici i učitelji I. OŠ Varaždin tjedan dana boravili u Španjolskoj Foto: I. OŠ Varaždin

Učenici i učitelji I. OŠ Varaždin tjedan dana boravili u Španjolskoj

Varaždinske vijesti | 26.5.2019. u 07:26h | Objavljeno u Društvo

Nakon predstavljanja hrvatske i slovenske igre u sklopu Erasmus projekta "Nauči me igrati", učenici I. osnovne škole Varaždin Nina Zrinski, Nina Papec, Lorena Blagus, Matej Näthig, Sven Conjar i Jura Zrnić te učiteljice Sonja Tušek – Podobnik, Dina Zebec i Dušanka Narančić posjetili su Španjolsku te upoznali i odigrali i njihovu igru.

Budući da je cilj projekta izrada edukativnih igara kroz koje će učenici imati priliku naučiti nešto više o povijesti i geografiji svake zemlje sudionice, učenici I. OŠ Varaždin i partnerske škole iz Slovenije, OŠ Bistrice ob Sotli od 11. do 19. svibnja posjetili su školu CEIP Bernardino Perez, Valencia de don Juan, kako bi nazočili predstavljanju treće edukativne igre u sklopu ovog projekta. Kroz igru i zabavu učenici su se upoznali s važnim povijesnim i geografskim obilježjima Španjolske, a posjetili su i brojne crkve, katedrale i dvorce.

- Tijekom druge godine projekta, projektni timovi radit će na edukativnim igrama koje će igračima omogućiti bolje poznavanje kulture, običaja i tradicije Hrvatske, Slovenije i Španjolske – rekla je projektna koordinatorica Tea Pavičić Zajec.

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_spanjolska_2.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_spanjolska_3.jpg

prva_osnovna_skola_varazdin_erasmus_spanjolska_1.jpg